Događaji

evo prilike

Opća bolnica zadar dodijelit će 25 stipendija

Opća bolnica zadar dodijelit će 25 stipendija

Opća bolnica Zadar ove je školske i akademske godine odlučila napraviti značajan iskorak i po prvi put stipendirati učenike i studente deficitarnih zanimanja. Dodijelit će ukupno 25 stipendija i to:

10 stipendija redovitim učenicima 5.razreda srednje Medicinske škole – smjer medicinska sestra/medicinski tehničar,

10 stipendija studentima 3.godine Odjela zdravstvenih studija – prijediplomskog stručnog studija Sestrinstvo,
5 stipendija redovitim učenicima 3.razreda srednje Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole – smjer kuhar.

Mjesečni iznos stipendija za buduće medicinsko osoblje iznosit će 200 eura, a za kuhare 150 eura. Stipendije će se isplaćivati za razdoblje od odabira kandidata po provedenom natječaju do završetka školske/akademske godine, sve dok korisnik stipendije ispunjava uvjete.

Na službenoj web stranici Opće bolnice Zadar tijekom listopada će biti objavljen javni natječaj za dodjelu stipendija sa svim potrebnim detaljima.

„Na ovaj način želimo potaknuti buduće generacije medicinskih sestara/medicinskih tehničara i kuhara da nakon završetka obrazovanja svoj radni put uspješno započnu u našoj ustanovi. Opća bolnica Zadar najveći je poslodavac u Zadarskoj županiji, poslodavac koji nudi kvalitetnu radnu sredinu, stalnu edukaciju i mogućnost napredovanja, stoga očekujemo dobar odaziv kako učenika tako i studenata. Zajedno ćemo raditi na realizaciji njihovih poslovnih ciljeva što nas izuzetno veseli“, poruka je Ravnateljstva Opće bolnice Zadar.


Reci što misliš!