Događaji

5. listopada

U subotu će se trčati linijom obrane Zadra, braniteljima u čast

U subotu će se trčati linijom obrane Zadra, braniteljima u čast

Povodom Dana obrane grada Zadra u subotu, 5. listopada 2024. godine, održat će se 6. Atletska utrka linijom obrane grada Zadra, na relaciji Bokanjac – Musapstan – Crno – Ploča – Dračevac.

Start utrke bit će u 10:00 sati na Trgu Sv. Šimuna i Tadije na Bokanjcu, dok je cilj predviđen kod tenka u Dračevcu. Sudionici će imati priliku prijeći stazu dužine 8,7 kilometara.

Ova sportska manifestacija, koju organiziraju Grad Zadar i Sportska zajednica Grada Zadra, uz podršku Atletskog saveza Zadarske županije, održava se bez startnine, čime je omogućeno sudjelovanje svima koji žele odati počast braniteljima Zadra. Posebno su pozvani svi aktivni sportaši, rekreativci te ljubitelji trčanja i hodanja svih uzrasta, od 7 do 77 godina i više.

Prijave se mogu poslati putem e-maila zaszad@net.hr najkasnije do 4. listopada 2024., a podjela startnih brojeva obavit će se na sam dan utrke od 9:00 do 9:50 sati. Za sve sudionike osiguran je prijevoz autobusom s Višnjika (parking iznad dvorane Krešimir Ćosić) u 8:45 sati do starta na Bokanjcu.

Autobus će prevoziti i osobne stvari te sportsku opremu do cilja na Dračevcu, gdje će biti organizirana okrjepa u vidu sokova i sendviča.

Povratak sudionika na Višnjik predviđen je oko 12:00 sati.

Svi sudionici prolaskom kroz cilj dobivaju spomen medalje, dok će troje najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i tri najbrojnije ekipe, biti nagrađeni peharima. Posebne nagrade dodjeljuju se najmlađem i najstarijem sudioniku utrke, a nagrada za Fair Play nosi ime hrvatskog branitelja Ive Mrkića.

Za prijave i dodatne informacije možete kontaktirati organizatore: Slobodan Miolović (0981337036) ili Danijel Tadić (0981968670).

 


Reci što misliš!