Događaji

dhmz

U srijedu naoblaka, jugo, potkraj dana moguća kiša

U srijedu naoblaka, jugo, potkraj dana moguća kiša
Šime Zelić/ PIXSELL

U srijedu oblačnije, jugo, jutro toplije, kiša većinom na zapadu, ponegdje i obilna, praćena grmljavinom. Lokalno su moguće bujične poplave i olujno nevrijeme.

U srijedu na istoku Hrvatske naoblačenje, mjestimice već i malo kiše, ponajprije u zapadnu Slavoniju. Uz oblake i ponegdje umjeren jugoistočnjak, temperatura zraka bit će malo viša nego u utorak.

U središnoj Hrvatskoj povremena kiša, najprije u najzapadnijim krajevima gdje će mjestimice biti i obilnija. Jugozapadni i južni, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutro toplije nego početkom tjedna, a najviša temperatura od 16 do 21 °C. 

Na zapadu zemlje pretežno oblačno i kišovito, uz grmljavinu. Mjestimice obilna oborina, osobito u Gorskome kotaru i na riječkom podučju gdje su moguće i bujične poplave. Vjetar umjeren do jak jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu i jugo, te umjereno valovito i valovito more. U noći bura. Temperatura većinom od 16 do 21 °C, u Gorskoj Hrvatskoj ujutro niža.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još u srijedu uglavnom suho i promjenljivo oblačno. Vjerojatnost kiše raste prema kraju dana. Jugo u jačanju na umjereno i jako, a more na umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 13 °C u unutrašnjosti do 18 °C na otocima, a najviša dnevna oko 22 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske djelomice sunčano, a jače naoblačenje s oborinom tek u noći na četvrtak. Sredinom dana zapuhat će umjereno jugo i postupno jačati. Najviša temperatura zraka oko 23 °C.


Reci što misliš!