Događaji

Uz odličnu spizu i glazbu završena manifestacija Misec paške soli

Uz odličnu spizu i glazbu završena manifestacija Misec paške soli

Posljednji vikend u sklopu manifestacije Misec paške soli, na otoku Pagu održao se pod nazivom SOL i KULTURA, a bio je u znaku dobre pjesme i hrane i čak dva dana u tjednu bila su ispunjena događanjima.

Za dobru glazbu u četvrtak, bili su zaslužni Giuliano & Diktatori u Porta Salina Baru, a uz dobru glazbu ide i dobra hrana. Posjetitelji su tako, ispred I. Magazina soli, imali priliku uživati u street food verzijama gastronomskih delicija renomiranih paških restorana Na Tale i Gušti Pag te splitskog restorana Zrno soli.

Tjestenina na kolutu sira, paška lepinjica, pržena sipa, janjeći gulaš, pita od paške skute, samo su neka od jela koja ste mogli kušati po akcijskim cijenama. Sočne zalogaje pratila je ponuda pića iz Porta Salina Bara, a bila je bazirana na vinima otoka Paga i raznim koktelima.   

Nakon večeri ispunjene dobrom glazbom i hranom, jutro petka bilo je rezervirano za program „Jutra u poljima soli“ gdje su žene imale priliku iskusiti kako se žgriba sol i naravno, žene su to jako dobro odradile. Sol su žgribale žene iz udruge Žene za otok rame uz rame s djelatnicama Solane Pag.

U popodnevnim satima petka, svi posjetitelji mogli su razgledati Stalnu izložbu solarstva, a u istom prostoru,  održala se prezentacija i degustacija proizvoda španjolske solane Bras del Port te predavanje profesora Ive Fabijanića na temu minerala paškog kamenjara. Kalcit je prirodni kristal, najrasprostranjeniji na našoj planeti. Ime je dobio po latinskom izrazu „calx“ -  vapno. 


Reci što misliš!