Događaji

26. i 27. rujna

Veliko finale Miseca paške soli

Veliko finale Miseca paške soli
Solana Pag

Posljednji vikend zbivanja u sklopu manifestacije Misec paške soli nosi naziv SOL I KULTURA.

U četvrtak, 26. rujna, u poslijepodnevnim satima ispred I. Magazina soli, očekuje vas GASTRO događaj s početkom u 17 sati, tijekom kojeg ćete imati priliku kušati street food ponudu poznatih ugostitelja koji će imati svoj štand, a to su; Na Tale, Gušti, Trapula i Zrno soli. Njihovu ponudu ćete moći kušati po povoljnim akcijskim cijenama. U slučaju lošeg vremena Gastro event će se održati u prostoru Stalne izložbe solarstva, tako da nije pitanje dali će se održat već samo gdje.

Isti dan, s početkom u 19:30 sati, Giuliano i Diktatori pripremaju pravu koncertnu poslasticu u Porta Salina baru. Giuliano i splitski bend Diktatori već nekoliko godina nastupaju zajedno i glazbeno se odlično nadopunjavaju, a publici obećavaju večer vrhunske zabave uz pregršt vlastitih hitova i obrada popularnih pjesama.

Jutro u petak, 27. rujna rezervirano je za program „Jutra u poljima soli“ Solane Pag uz edukacijske priče, a ovo jutro će ŽENE pokazati kako ŽGRIBAJU sol. Isti dan, poslijepodne od 18 sati pripremljena je prezentacija i degustacija proizvoda solane Bras del Port s španjolske Coste Blanca, a profesor Ivo Fabijanić održat će predavanje na temu jednog od minerala koji ćine paški kamenjar - kalcit.

"Misec paške soli“ manifestacija je koju organizira Solana Pag u suradnji s TZ Grada Paga, Paškom siranom i malim proizvođačima otoka Paga


Reci što misliš!