Događaji

#lutrija

Hrvatska Lutrija otvorila streetball igralište u Oroslavju

Hrvatska Lutrija otvorila streetball igralište u Oroslavju

U srijedu, 25. rujna otvoreno je novo streetball igralište pod pokroviteljstvom igrača Hrvatske Lutrije u Oroslavju. Svečanom otvorenju prisustvovali su direktor Regije Sjever Hrvatske Lutrije Jurica Lacić, gradonačelnik grada Oroslavja Viktor Šimunić te posebni gost olimpijac Matija Marinić.

Jurica Lacić pritom je izjavio: „Hrvatska Lutrija kontinuirano ulaže u razvoj sporta, prepoznajući njegovu važnost za zdravlje, zajedništvo i kvalitetu života u lokalnim zajednicama.

Ulaganjem u sportsku infrastrukturu, kao što je ovo streetball igralište, želimo omogućiti svim zaljubljenicima u sport da imaju pristup adekvatnim prostorima za rekreaciju i natjecanje.“

„Izuzetno smo sretni i ponosni na još jedan dodatan sadržaj u našem gradu i želimo se od srca zahvaliti Hrvatskoj Lutriji na njihovom hvalevrijednom natječaju. Nadamo se da će takvih natječaja biti i u budućnosti a sve za dobrobit naše djece i domovine.

“ Izjavio je Viktor Šimunić. Matija Marinić, profesionalni kanuist u slalomu, među prvima je isprobao novo streetball igralište te podijelio svoje oduševljenje:Iznimno mi je drago vidjeti ovakve inicijative koje potiču na sport i rekreaciju.

Iako sam profesionalni kanuist, sport nas sve povezuje, bez obzira na disciplinu, a ovakva igrališta sjajan su način za razvijajanje vještine, ali i stvaranje prijateljstava kroz sport. Putem Natječaja za opremanje streetball igrališta Hrvatska Lutrija ulaže preko 200.000,00 eura u 19 streetball igrališta diljem zemlje.


Reci što misliš!