Događaji

proširenje suradnje

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar posjetila Johanna Katzman. voditeljica konzularnih poslova SAD-a u Hrvatskoj

Gradsko društvo Crvenog križa Zadar posjetila Johanna Katzman. voditeljica konzularnih poslova SAD-a u Hrvatskoj

Bio je to prvi konzularni posjet konzulice Katzman Gradskom društvu Crvenog križa Zadar, a glavne teme susreta bile su beskućnici te dostupnost resursa osobama, američkim državljanima, koji se zateknu u Zadru, a trebaju tu vrstu pomoći.

Uz predsjednicu GDCK Zadar prof. dr. sc. Natašu Šimić goste su primili i prof. dr. sc Boris Dželalija dr. med, Katarina Radeljić, djelatnica GDCK Zadar, te pročelnik Upravnog odjela za socljalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, Mladen Klanac.

Uz konzulicu Joannu Katzman na sastanku su sudjelovali Oliver Ostojić, pomoćnik za posebne konzularne poslove, i Svitlana Čokolić, konzularna službenica.

Konzulica je naglasila kako je upoznata sa radom Crvenog križa te kako se nada da je Crveni križ adresa na koju se američki državijani, nađu li se u bilo kojoj nevolji ili opasnosti, mogu obratiti.

Susret je protekao u ugodnom razgovoru, naglašene su i izmijenjene informacije o mogućnosti daljnje suradnje, a sve kako bi ona u budućnosti bila što efikasnija i jednostavnija na obostranu korist.


Reci što misliš!