Događaji

#okusi PAga

Treći tjedan Miseca paške soli obilježili otočni proizvodi i slastice sa soli

Treći tjedan Miseca paške soli obilježili otočni proizvodi i slastice sa soli
Solana Pag

Treći rujanski petak manifestacije MISEC PAŠKE SOLI započeo je u solanskoj Vali gdje je održana radionica gradnje suhozida, a srednjoškolci su pod budnim okom solanskih vodara u programu Jutra u poljima soli, znatiželjnim posjetiteljima pokazali kako se nekada sakupljala, žgribala sol.

U popodnevnim satima na sajmu paških rukotvorina i otočnih proizvoda na prostoru ispred I. Magazina soli sudjelovalo je mnoštvo malih otočnih proizvođača, a poseban gost bio je šjor Marinko Biškić, vlasnik i glavni majstor Nadalina čokolade koji nam je u prostoru Stalne izložbe solarstva prezentirao svoje čokoladne fantazije s morskom soli.


Zvučnu kulisu postavila je muška klapa Galijota, članovi KUD-a Družina prošetali su se kroz Stalnu izložbu solarstva i lijepom nošnjom privlačili pozornost posjetitelja, a svoje radove, čipke, izložile su paške čipkarice.


Sajmeni dan svojim proizvodima obogatili su sljedeći proizvođači: 'KADILA' OPG Anton
Škunca, 'MENDULA' OPG Ivana Prah, 'Lemoncake', Majda Letina, 'Paški suveniri', Jure
Pastorčić, 'Natura', Lorena Dragoslavić, 'Paška priča', Igor Orešković, 'Namorana.art', Željka Crljanko Mihlin, 'Art A.Č. Kaleta', Anđelka Čupeljić, 'Vina otoka Paga', Denis Rako, Gradska knjižnica Pag, Srednja škola Bartula Kašića Pag, 'Madeliefie art', Antea Dolpin, 'Studio Mango', Marta Tuta, 'Woolly Handmade', Nikol Jakopic Donadic, Čipkarice Jasna Magaš i Marijana Paro, 'Solana Pag' d.o.o.


Pred nama je posljednji vikend zbivanja u sklopu manifestacije naziva SOL I KULTURA, a ako se odlučite na dolazak već u četvrtak poslijepodne, 26.9. ispred I. Magazina soli, očekuje vas GASTRO event s početkom u 17 sati, tijekom kojeg ćete imati priliku kušati street food lokalnih ugostitelja po povoljnim akcijskim cijenama. U slučaju lošeg vremena event će se održati u prostoru Stalne izložbe solarstva, tako da izlike za nedolazak ne postoje.
Isto poslijepodne, u Porta Salina baru, Giuliano i diktatori pripremaju pravu koncertnu
uživanciju s početkom u 19:30 sati. Jutro petka, 27.9. rezervirano je za program „Jutra u poljima soli“ Solane Pag uz edukacijske priče, a ovo jutro će ŽENE pokazati kako ŽGRIBAJU sol. Isti dan, poslijepodne od 18 sati pripremljena je prezentacija i degustacija proizvoda španjolske solane Bras del Port.


Reci što misliš!