Događaji

#Art

Nagrade kaljskim dječacima za likovne radove na Faro Art Festivalu u Križevcima

Nagrade kaljskim dječacima za likovne radove na Faro Art Festivalu u Križevcima
Kalionline.net

Na 6. Faro Art Festivalu održanom u Križevcima od 13. do 15 rujna 2024. u kategoriji nižih razreda osnovnih škola prvo mjesto osvojio Petar Grzunov iz Kali, dok je Petar Grbić iz Kali u kategoriji starije vrtićke dobi osvojio 2. mjesto.

U centru Mariapoli u Križevcima od 13. do 15 rujna 2024. održan je 6. Faro Art Festival. Svečana dodjela nagrada i izložba najuspješnijih radova održana je u subotu, 14. rujna 2024.

Svojim radovima sudjelovala su djeca dječjeg vrtića „Srdelica" i učenici nižih razreda područne škole „Valentin Klarin” u Kalima. Nagrađeni dječaci iz Kali sa svojim roditeljima i mentoricama tom su prigodom otputovali u Križevce gdje su im uručene nagrade, pohvalnice i zahvalnice. Roditelji nagrađene kaljske djece pričaju kako su sretni smo što su bili dio ove priče i nadaju se ponovnom sudjelovanju iduće godine. - Hvala organizatorima na gostoprimstvu i dobroj atmosferi, poručuju Kaljani.

Šesti Faro Art Festival u Križevcima

Riječ je o međunarodnom, međugeneracijskom i interaktivnom festivalu. Festival se održava u duhu neprolaznosti, ljepote i empatije. Posjetitelji su mogli vidjeti dvije izložbe i sudjelovati na raznim prigodnim radionicama.

U sklopu festivala organiziran je i 1. likovni natječaj za djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih i srednjih škola. Tema je bila "IZVOR MOJE SREĆE".

Pristiglo je ukupno 254 rada koje je vrednovalo stručno povjerenstvo. Cilj natječaja bio je da se djeca kreativno izraze i kroz likovni izraz prikažu svoj izvor sreće te stvaraju pozitivnu sliku o svijetu i sebi.

U kategoriji starije vrtićke dobi 2. mjesto osvojio je Petar Grbić (mentor: Marija Grdović), a u kategoriji niži razredi osnovnih škola 1. mjesto Petar Grzunov (mentor: Ines Kolega).


Reci što misliš!