Događaji

vremenska prognoza za petak

Djelomice sunčano, uz jugozapadnjak

Djelomice sunčano, uz jugozapadnjak
Bojan Bogdanić

Djelomice sunčano. Uz obalu srednjeg Jadrana mjestimice će pak od sredine dana biti jugozapadnjaka.

Petak će u istočnoj Hrvatskoj biti većinom sunčan. Povremeno tijekom dana umjerena naoblaka, samo rijetko moguće i malo kiše, a ujutro mjestimice moguća magla. Puhat će slab i umjeren istočnjak uz najvišu dnevnu temperaturu od 23 do 25 °C.

U dijelu središnje Hrvatske više oblaka nego na istoku i sjeveru zemlje. U noći i ujutro te zatim poslijepodne ponegdje moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a temperatura će od jutarnjih vrijednosti od 10 do 14 °C porasti do vrijednosti između 21 i 23 °C.

U Gorskoj Hrvatskoj vjerojatnost za mjestimičnu kišu još veća nego u središnjim predjelima. Temperatura danju od 16 do 19 °C. Na sjevernom Jadranu toplije, između 23 i 25 °C. Pritom uglavnom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a puhat će bura, podno Velebita u prvom dijelu dana lokalno s jakim i olujnim udarima.

Uz podjednaku temperaturu bure će biti i na sjeveru Dalmacije, a na otvorenom će moru zapuhati sjeverozapadnjak. Uz obalu srednjeg Jadrana mjestimice će pak od sredine dana biti jugozapadnjaka.

Petak će u ovom dijelu naše domovine biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčan, pri čemu na kišu valja računati u noći i ujutro na otocima, a popodne mjestimice u Zagori.

U noćnim i jutarnjim satima kiše će biti i ponegdje na jugu Hrvatske, posebno na otvorenom moru i na otocima. Od sredine dana uz jači razvoj oblaka poneki je pljusak moguć u unutrašnjosti. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, prolazno uz obalu jugozapadnjak.


Reci što misliš!