Događaji

naši školji

Na Batalaži nastaje veliki mural

Na Batalaži nastaje veliki mural
Naši školji

Nakon višednevnih priprema, ovih je dana počelo oslikavanje velikog mula u Batalaži, a tema murala koji će krasiti ulazak u uvalu bit će morska flora i fauna.

Autorica projekta, akademska slikarica Manuela Vladić-Maštruko, batalaška nevista, ističe da je namjera ovog hvalevrijednog projekta kreiranje svojevrsnog kulturnog žarišta koje će unijeti vizualnu živost i umjetničke sadržaje s identifikacijskim obilježjima primorske kulture u okruženje.

- Cilj je obogaćivanje kvalitete života mještana, ali njihovih gostiju te povezivanje stalnih stanovnika, njihovih gostiju i umjetnika, jačanje koherentnosti lokalne zajednice, ponosa i otočnog identiteta, objašnjava autorica.

Projekt se realizira sredstvima Općine Preko i dobrovoljnim prilozima-donacijama mještana Batalaže i tvrtke Velekem, na čemu im autorica zahvaljuje.

- Veliko hvala i svim mještanima koji su volonterski prionuli obradi i pripremi mula za oslikavanje te svim ostalim zahvatima na istrošenim površinama na mulu, dodaje.

U stvaranju murala sudjelovat će umjetnici Helena Klakočar, Dubravka Kolanović, Igor Maštruko i Manuela Vladić-Maštruko. Raduju se, kažu, entuzijazmu svih sudionika na nadahnjujućem ozračju suradnje i zajedništva koje se stvorilo oko projekta.

- Namjera i ciljevi projekta su uljepšati i dekorirati eksterijer batalaške uvale, ali i zaviriti u interijere srca, okupiti se i okrijepiti u zajedničkom stvaranju i bivanju, naglašava autorica Manuela Vladić-Maštruko.

Dopusti li vrijeme, otvorenje murala trebalo bi biti do kraja rujna, uz, naravno, prigodnu feštu.


Reci što misliš!