Događaji

18.rujna

Istria300: Biciklistički spektakl sa sudionicima olimpijskih razmjera

Istria300: Biciklistički spektakl sa sudionicima olimpijskih razmjera

Poreč, 18. rujna 2024. – Biciklistička manifestacija Istria300, koja se održava od 26. do 29. rujna u Poreču, postaje globalno poznata kao najveći amaterski biciklistički događaj u jugoistočnoj Europi.

Ove godine, s rekordnih 3600 sudionika, manifestacija je rasprodana mjesec dana prije početka, a zainteresirani su stavljeni na liste čekanja.

Među sudionicima su istaknuti olimpijci, uključujući šest dobitnika olimpijskih medalja kao što su Felix Gottwald, Lara Vadlau, Martin Koch i Nicole Thost. Također će sudjelovati i poznata sportska lica kao što su bivši nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka, profesionalni biciklist Reto Hollenstein, te snowboarderski prvaci Sabine i Alexander Payer. Počasni gost je Alban Lakata, trostruki svjetski prvak u brdskom biciklizmu.

Istria300, koja je 2021. godine počela s 800 sudionika, bilježi impresivan rast svake godine. Prošle godine manifestacija je privukla 2500 biciklista, dok je ove godine broj sudionika gotovo pet puta veći u odnosu na prvo izdanje. Zbog velikog broja inozemnih sudionika, događaj se ove godine održava u rujnu umjesto u listopadu.

Glavni događaj, biciklistička vožnja, rezervirana je za 28. rujna. Biciklisti će moći birati između triju ruta duljina 155, 235 i 300 kilometara, kroz prekrasan istarski krajolik. Uz vožnju, posjetitelji će moći sudjelovati u Istria300 Expo u Poreču, gdje će biti predstavljeno 25 biciklističkih marki.

Inicijativa Istria300 Ladies ove godine broji 612 biciklistkinja, a tim predvodi Catherine Rossmann. Besplatna vožnja za djecu, Istria300 Mini, duga 300 metara, održat će se nakon glavne vožnje. Organizatori najavljuju ambiciozne planove za sljedeću godinu i zahvaljuju partnerima poput Valamar Rivijere i Hrvatske turističke zajednice na podršci.


Reci što misliš!