Događaji

pune dojmova

Zadarske Relaksice prošle šest država i obilježile Hrvatski olimpijski dan

Zadarske Relaksice prošle šest država i obilježile Hrvatski olimpijski dan

Potvrđeno je da putovanja čine čuda, prije svega za psihičko stanje, ali i fizičko, što relaksice odavno znaju, putujući 30 godina po Hrvatskoj, te 26 van naših granica.

Za slavljeničku godinu izabrale su Švicarsku. 

Voditeljica Relaksa Zadar Katja Pijaca prenijela nam je divne dojmove.

- Vozeći se preko Slovenije i Italije, zaustavile smo se u Borghhettu, lijepom talijanskom selu te vozeći prema planinama, stižemo u Apricu, gdje smo uz svjež zrak uhvatili i dobar san te kao i svake godine 10.rujna obilježile Hrvatski olimpijski dan, hodajući u bijelim majicama.

Napuštamo talijanske Alpe, ulazimo u Švicarsku i to na preko 1000 m nadmorske visine, uživajući u predivnom okruženju. Renesansni gradić Poschiavino bio je pauza za kavu, a zatim krećemo prema St. Moritzu gdje su nas oduševljavali prekrasni krajolici švicarskih alpi. Prelijepo vrijeme baš stvorenu za našu ekipu, kao da smo spremne za neki festival, ali ne baš za skijanje na visini od 1800m.

Vozi se prema sjeveru i evo nas u najstarijem gradu Churu, kojeg smo za čas razbudile. Skok na skok i ulazimo u najmanju državu Europe, Liechtenstein i glavni grad Vaduz koji se nalazi na rijeci Rajni, prepun modernih skulptura.
Noćenje u Austriji pa opet Švicarska do mjesta do Appenzel, gdje su skoro sva pročelja kuća oslikana. Stižemo do St.Galena, Unesco baština...potom do Bodenskog jezera te grada Stein na Rajni, pa nas kiša prati u Schaffhausenu do Slapova Rajne.
Gledamo vodopad najsnažniji u Europi...

Noćenje u Njemačkoj i odlazak u Zurich, i nakon šetnje lijepim gradom počastile smo se čokoladama Lindt...i tako slatke stižemo u svetište Crne Gospe u mjestu Einsiedelnu.

Iz slikovitog Brunnena brodom se vozimo dva sata do prekrasnog Luzerna.

Petak 13- ti, prati nas kiša, ulazimo u glavni grad Bern, na rijeci Aare, lagana zaustavljanja uz jezera, čekanje u dugim kolonama i napokon Lugano.

Šetnja tim lijepim gradom, pozdravljamo Švicarsku i ulazimo u talijanski Sirmione na jezeru Garda. A kada je otkucala ponoć došle smo u naš Zadar.

Prepune dojmova, prošle smo šest država, spavale u četiri...odmorile se, da bismo, 16.09 započele našu školsku godinu, baš na početak Europskog tjedna kretanja.


 


Reci što misliš!