Događaji

#19. rujna

Nova knjiga “Obrovac i Obrovački kraj kroz vjekove” donosi sveobuhvatan uvid u bogatu povijest regije

Nova knjiga “Obrovac i Obrovački kraj kroz vjekove” donosi sveobuhvatan uvid u bogatu povijest regije
Dino Stanin/PIXSELL

Obrovac, jedan od najznačajnijih gradova u Dalmaciji, uskoro će dobiti novu knjigu koja će detaljno obraditi njegovu povijest i razvoj kroz stoljeća. 19. rujna bit će predstavljena knjiga pod naslovom “Obrovac i Obrovački kraj kroz vjekove”, koja je rezultat suradnje Matice Obrovčana i Sveučilišta u Zadru.

Ova knjiga nudi jedinstven pogled na povijest Obrovca, od prapovijesti sve do modernog doba. Autorstvo djela potpisuje čak 15 stručnjaka, čime se osigurava temeljita i raznolika perspektiva na značajna razdoblja i događaje koji su oblikovali ovu regiju.

“Obrovac i Obrovački kraj kroz vjekove” obuhvaća različite aspekte povijesti, uključujući arheološke nalaze, kulturno-historijske prilike i društvene promjene. Knjiga se ističe kao važan doprinos razumijevanju povijesnog konteksta i kulturnog naslijeđa ove regije.

Predstavljanje knjige zakazano je za 19. rujna, a događaj će okupiti autore, povjesničare, akademike i sve zainteresirane ljubitelje povijesti. Bit će to prilika za dublje uranjanje u povijest Obrovca te za raspravu o značaju ovog djela u očuvanju i valorizaciji lokalne baštine.

Knjiga je važan korak u očuvanju kulturne baštine i povijesnog naslijeđa Obrovca, a njezino predstavljanje zasigurno će biti značajan događaj za sve koji su povezani s ovim gradom i regijom.


Reci što misliš!