Događaji

#PLOVANIJA

Apel stanara ulice Viktora Vide Gradu Zadru, Odvodnji i izvođaču izvođaču Ludwig Pfeiffer Adria GmbH

Apel stanara ulice Viktora Vide Gradu Zadru, Odvodnji i izvođaču izvođaču Ludwig Pfeiffer Adria GmbH
Čitatelj

Stanari ulice Viktora Vide poslali su nam pritužbu i fotografije s Plovanije, iz ulice koju su mnogi Zadrani posljednjih mjeseci upoznali po problemima s Aglomeracijom.

Kako se prvi sloj asfalta i nakon više od dvije godine ne nazire, a kiše i slivne vode svakim danom rade sve veće kanale u tamponu i dovode u opasnost i najopreznije sudionike u prometu, ovim putem šaljemo apel za pomoć. 

Uvidom u odluku o razvrstavanju javnih cesta te u kartu razvrstanih cesta Zadarske županije, radi se o prometnici kojom upravlja Grad Zadar pa apel najprije upućujemo Gradu. Zatim gradskoj tvrtci Odvodnja d.o.o. Zadar koja je navedena kao nositelj radova, odnosno izvođaču Ludwig Pfeiffer Adria GmbH i njihovim podizvođačima. 

Stanari se već (pre)dugo vremena gube u začaranom krugu prebacivanja odgovornosti od jednog do drugog aktera navedene sapunice, bez konkretne informacije o zaključnoj fazi radova.

Navodno je problem u tome što izvođačima u ovako nedovršenoj fazi odgovara da se velika količina vode raspoređuje po tamponu i okolnim dvorištima te da se ne slijeva u novoizgređeni veliki kolektor u Ulici Jakova Šubića od Cezana koji još nije spreman za prihvat tolike količine oborina, tj. nije gotov. Navodno!

Navodno za to vrijeme i stanari ujutro pokušavaju ići na posao pazeći da ne se ne polome ili oštete automobile propadanjem u izlokane rupe koje su sada duboke oko pola metra, i rastu.

A jesen tek dolazi.

Srdačan pozdrav u nadi skorog rješenja,

Stanari ulice Viktora Vide.


Reci što misliš!