fešta od rižota
Započeo 1. Skradinski festival rižota: Sinergija stručnih panela, okusa, mirisa i divnog ambijenta
Suncem okupane i kišom osvježene ulice Skradina spremno su dočekale prve goste i posjetitelje 1. Skradinskog festivala rižota i načina života.
Dva stručna panela u prvom dijelu petka, privukla su vrsne i priznate stručnjake iz svijeta gastronomije i enologije koji su iz srca, argumentirano i decentno pričali o aktualnim temama. Paneli su bili odlična uvertira za vrhunac festivala, odnosno RIŽOT Cooking Show koji nas očekuje u subotu, 14. rujna od 17 sati na Trgu Male Gospe u Skradinu.
U ime domaćina, goste su pozdravili Bernarda Marasović, direktorica Turističke zajednice Grada Skradina i Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina izrazivši veliko zadovoljstvo, zahvalnost i srdačnu dobrodošlicu svima koji su dio mozaika 1. Skradinskog festivala rižota i načina života.
Prvi panel održan u Scardona Parku bio je na temu: “Gubi li tradicionalna gastronomija korak s aktualnom konfekcijskom gastro potražnjom?“ Jure Galić (Hrvatska turistička zajednica), Katija Guljelmović (OPG Pašeta Trsteno), Mirjana Kotiga (Miro Tartufi Motovun), Dragica Lukin (najnagrađivanija slastičarka u Hrvatskoj), Tome Računica (restoran Cantinetta Skradin) i Krešimir Šakić (direktor TZ Šibensko – kninske županije), podijelili su svoja mišljenja o autohtonim jelima u aktualnom okruženju uz jasnu poruku da moramo čuvati i promovirati tradicionalna, hrvatska jela koja su dio naše baštine i kulture života, a skradinski rižot postaviti na pijedestal.
Uslijedio je panel na temu: “Enološka raznolikost i bogatstvo Hrvatske – prednosti i izazovi“. Gordan Goreta (NP Krka), Ivana Jurić (Turistička zajednica Osječko – baranjske županije), David Matković (Turistička zajednica Motovun), Mario Pavić (Restoran Mario Rogoznica) i Smiljan Reljić (OPG i vinarija Vizzulin), iznijeli su zanimljive teze iz bogatog iskustva, riječima punih ljubavi prema enogastronomiji kojoj su posvetili cijeli život.
Svi navedeni ugostitelji bit će s nama i u subotu kada će pripremati vrsne rižote uz glavnu zvijezdu, skradinski rižot. Stoga, pridružite nam se drugog, ujedno i završnog dana festivala od 17h na Trgu Male Gospe u Skradinu. Kao završetak prvog izdanja ove manifestacije, u 21h, organiziramo i koncert Jasne Zlokić. Čekamo vas s puno dobre volje, zabave i punih tanjura. Vidimo se!
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!