Događaji

#info

Predstavljen program trećeg Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala!

Predstavljen program trećeg Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala!

Jutros je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik predstavljen detaljan program trećeg Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala koji će se održati na plaži Lozica u Rogoznici 21. i 22. rujna.

O Festivalu su pričali Krešimir Šakić, Ivan Ramljak, Anamaria Petani Čvrljak, Krešimir Ivančević te Marijana Rajić. DŠOF ovu godinu nudi čak pet natjecateljskih disciplina: trail 5, 11 i 24 km, natjecanja u SUP-u, kajacima te dvije nove discipline: fitness izazov na otvorenom te aquatlon za djecu i odrasle, a uz to vas očekuju i besplatne radionice, program za djecu, zabavni i glazbeni program te vrijedne nagrade sponzora.

Nakon Jadrije i Skradina slijedi treća, nova lokacija omiljenog festivala za obitelj i prijatelje - Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala, a to je Rogoznica! Koliko je ovaj festival važan za našu županiju, istaknuo je direktor TZ Šibensko-kninske, Krešimir Šakić:
- Dva glavna pravca koja vidimo u smjeru produžetka sezone i što veće participacije lokalnog stanovništa jesu aktivni turizam i kroz eno-gastro turizam, as kroz naše aktivnosti se može primijetiti da na njih stavljamo naglasak.

Nakon što smo na marendi ljude ponovno „navukli“ da prikupe kalorije, sad im dajemo priliku da ih potroše, i da lijepo u Rogoznici šetaju, trče, vježbaju, voze SUP-ove i sve ostalo što ćemo kroz najavu programa čuti. - Što natjecateljima nudi Rogoznica, i zbog čega je idealna za održavanje ovakvog događaja, rekao je Ivan Ramljak, direktor TZ Rogoznica.
- Ono što Rogoznicu čini specifičnom su 54 km naše obale, zatim naše zaleđe i raznolikost terena zbog kojih imamo brojna sportska događanja, a to je prepoznala i županijska turistička zajednica te ista ova ekipa s kojom smo radili festival dalmatinske marende. Rogoznica može ponuditi za svakoga ponešto; zatvoreno i mirno more za utrku SUP-ova i kajaka, zaleđe za utrke trailova te lijep i ugodan prirodan ambijent za boravak u prirodi.


Reci što misliš!