Događaji

#info

U OŠ Valentina Klarina upisano 296 učenika, šestero manje nego lani

U OŠ Valentina Klarina upisano 296 učenika, šestero manje nego lani
PIXSELL

U novu obrazovnu godinu u Osnovnoj školi Valentina Klarina u Preku upisano je 296 učenika, šestero manje nego prošle godine.

-Prvi put školsko se zvono oglasilo za 31 učenika – u Kalima je 12 prvaša, u Preku osam, u Poljani i Kukljici po četvero i u Ugljanu troje. Ukupno je u prvi razred upisano sedmero učenika manje nego lan, kaže nova ravnateljica škole Linda Kolega Babajko

Uz doček učiteljice Anice Vulić, dobrodošlicu novopečenim školarcima i njihovim roditeljima malim prigodnim programom poželjeli su učenici petoga razreda.

Kao najveću novost u novoj školskoj godini, ravnateljica Kolega Babajko ističe smanjenje papirologije u radu, odnosno korištenje digitalnih medija. I dalje je jedan od većih problema nedostatak učionica, o čemu ovisi i uvođenje cjelodnevnog boravka.

-Mi nemamo dovoljno učionica, nemamo zbornicu, trebalo bi i knjižnicu proširiti, ali zato smo napokon dobili kabinet za pedagoga. Nedostaje nam informatičke opreme, a sve bi učionice trebalo osvježiti novom bojom. Pokušat ćemo nešto riješiti preko donacija i nadamo se uspjehu, optimistično najavljuje nova ravnateljica.

Na upit što će biti s Radio Valom, koji je prošle školske godine pokrenut na njezinu inicijativu, odgovara da “radio nećemo baciti kroz prozor”, kao u pjesmi, nego će ga s učenicima voditi i koordinirati nova profesorica koja je došla na zamjenu.

-Jedan od prioriteta je kadrovski osposobiti kuhinju. Sredinom srpnja tražili smo suglasnost za četiri kuhara, tri za Preko i jednog za Kali. Kuhinja je potpuno opremljena, ali nema tko kuhati. Zato smo još uvijek na suhim obrocima, govori ravnateljica, uvjerena da će se sve malo po malo riješiti.


Reci što misliš!