Događaji

sretno svima

Na početku nove školske godine župan pozdravio učenike u Zemuniku

Na početku nove školske godine župan pozdravio učenike u Zemuniku

Prvoga dana nove školske godine župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Osnovnu školu Zemunik gdje je pozdravio prvašiće u njihovom prvom susretu sa školom.

U prvi razred krenula su 24 prvaša, 10 više nego lani, a ovu školu ukupno pohađa 218 učenika. Uz župana i njegove suradnike učenicima su sretnu i uspješnu školsku godinu poželjeli i ravnateljica škole Božena Župan te načelnik Općine Zemunik Donji Ivica Šarić.

Prvi dan nastave u Zemuniku, učenike posjetio župan Longin Prvi dan nastave u Zemuniku, učenike posjetio župan Longin

“Početak nove školske godine obilježili smo posjetom OŠ Zemunik koja od ove godine ima novu školsku sportsku dvoranu i nadam se da će je učenici koristiti što više. U Zemuniku imamo nešto više prvašića nego prošle godine. To svakako veseli, ali bih volio da ih dogodine bude barem duplo. U tijeku je projekt dogradnje škole i mislim da će ova škola vrlo brzo, i po najavama i načelnika općine, zaista biti jedna od najboljih u županiji. Značajan iskorak škole na brojnim poljima kroz proteklih nekoliko godina rezultat je sinergije općine, županije te resornog ministarstva. Nastojat ćemo i dalje da učenici iz svih krajeva naše županije imaju jednake uvjete za školovanje, a sustavno radimo na novim projektima izgradnje, dogradnje i modernizacije školskih objekata”, poručio je župan koji je zemuničkoj školi darovao nove lopte da bi se učenici, kako je rekao, više igrali loptama, a manje mobitelima.

“Svako dijete u Hrvatskoj mora imati jednake uvjete školovanja, a naša djeca imaju sve uvjete za rad, produženi boravak, kuhinju, pametne ploče i projektore. Sudjelujemo u svim projektima i zadovoljna sam suradnjom sa Zadarskom županijom i Općinom Zemunik”,  kazala je ravnateljica OŠ Zemunik Božena Župan  i zaključila da je ulaganje u školu - ulaganje u budućnost.

“Kada sam došao u Općinu prije 12 godina, imali smo oko 140 učenika, a sada smo došli do 218. Najveći razlog za povećanje tog broja je dolazak mladih obitelji u Zemunik. Općina ima obavezu stvoriti društvenu, socijalnu i komunalnu infrastrukturu kako bismo ih privukli, a rezultati su vidljivi. Nova sportska dvorana je spremna za uporabu, a iako je Općina Zemunik njezin vlasnik, škola će je koristiti za sve svoje potrebe”, istaknuo je načelnik Ivica Šarić.

Županijski pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić istaknuo je da na području cijele županije ove godine upisan 1561 prvašić, što uključuje 27 osnovnih škola kojima je Županija osnivač i 8 osnovnih škola čiji je osnivač Grad Zadar. 

“Prošle smo godine brojili 1560 prvaša, a zanimljivo je istaknuti da smo prošle godine zatvorili, a ove godine otvorili Područnu školu Žrdilo u Općini Posedarje gdje imamo jednog prvašića, upravo tu razliku”, rekao je Šimunić koji je najavio da je Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport pred velikim investicijskim ciklusom.

“Imamo desetak prijavljenih projekata školskih objekata koji će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Najbrže će krenuti radovi na osnovnoj školi u Sukošanu za što već imamo izvedbeni projekt, građevinsku dozvolu i suglasnost ministarstva za investiciju. Sljedeći korak je prijava projekta u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a odluka o financiranju trebala bi doći brzo, nakon čega ćemo moći raspisati javni natječaj za radove”, najavio je pročelnik Šimunić.


Reci što misliš!