Događaji

#DHMZ

Sa zapada stiže jače naoblačenje s kišom i pljuskovima

Sa zapada stiže jače naoblačenje s kišom i pljuskovima
Bojan Bogdanić

U prvom dijelu dana većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Zatim sa zapada postupno jače naoblačenje s kišom.

Navečer te osobito u noći na ponedjeljak, ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice obilna kiša, a lokalno je vrlo vjerojatno i grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice umjereno jugo navečer će jačati.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj niža, a na Jadranu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 7.9.2024. u 19 sati

Upozorenje

Postoji mala mogućnost za neverin.

Stanje

Nad Jadranom se zadržava anticiklonalno polje, a sa zapada se približava ciklona s frontalnim poremećajem.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Tiho ili vjetar promjenjivog smjera, a na srednjem i južnom Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni vjetar do 12 čvorova. U noći na sjevernom Jadranu jugo do 12 čvorova. More 1-2. Vidljivost oko 20 km. Pretežno vedro, još u početku uz jači razvoj naoblake postoji mala mogućnost za pljusak s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na južnom Jadranu tiho ili slab sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Drugdje tiho ili slabo jugo, koje će sredinom dana na sjevernom, a poslijepodne i na otvorenom moru srednjeg Jadrana biti i umjereno. More mirno ili malo valovito, od prijepodneva na sjevernom, a poslijepodne i na srednjem Jadranu i umjereno valovito. Pretežno vedro, poslijepodne na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje, a uz jači razvoj naoblake postoji mala mogućnost za pljusak s grmljavinom.


Reci što misliš!