Događaji

od 9. do 12. rujna

Konferencija „2024 Evolution and Development of Nervous Systems“ na Sveučilištu u Zadru

Konferencija „2024 Evolution and Development of Nervous Systems“ na Sveučilištu u Zadru
UNIZD

Sveučilište u Zadru s ponosom najavljuje održavanje konferencije „2024 Evolution and Development of Nervous Systems“, koja će se održati od 9. do 12. rujna 2024. godine. Ova prestižna znanstvena manifestacija okupit će vodeće stručnjake iz cijelog svijeta koji se bave istraživanjem evolucije i razvoja živčanih sustava.

Svečano otvaranje

Konferencija će službeno započeti svečanim otvorenjem koje će se održati u ponedjeljak, 9. rujna 2024. godine, u 17 sati, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, smještenoj na adresi Mihovila Pavlinovića 1. Tom prigodom, prisutnima će se obratiti:

Prof. dr. sc. Josip Faričić, rektor Sveučilišta u Zadru
Prof. dr. sc. Nenad Šestan, redoviti profesor Sveučilišta u Yaleu i počasni doktor Sveučilišta u Zadru

Njihova obraćanja najavit će četiri dana intenzivnih znanstvenih rasprava i prezentacija.

Program konferencije

Konferencija će okupiti 150 eminentnih znanstvenika koji će predstaviti svoja najnovija istraživanja i dostignuća u području evolucije i razvoja mozga. U okviru konferencijskog programa planirano je 34 izlagača i voditelja rasprava koji će predstaviti najnovije rezultate svojih istraživanja, te otvoriti prostor za detaljne diskusije i umrežavanje među stručnjacima iz različitih dijelova svijeta.

Važnost konferencije

Ova konferencija predstavlja značajan događaj za znanstvenu zajednicu, pružajući platformu za razmjenu znanja i iskustava među istraživačima koji se bave ključnim pitanjima u razvoju i evoluciji živčanih sustava. Konferencija također doprinosi jačanju međunarodne suradnje i potiče napredak u ovom važnom području znanosti.

Poziv na sudjelovanje

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju ovom značajnom znanstvenom događaju i doprinesu diskusijama o najnovijim dostignućima u istraživanju živčanih sustava. Radujemo se vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju.


Reci što misliš!