Događaji

#pročitajte

Samo dva prvašića na otocima grada Zadra

Samo dva prvašića na otocima grada Zadra
pixabay.com

U ponedjeljak će oživjeti školska dvorišta, hodnici, sportska igrališta. Na zadarskim otocima, uobičajeno – poražavajuća slika.

Na 7 otoka koji administrativno pripadaju gradu Zadru u školske klupe sjest će 17 učenika i to samo na Ižu, Silbi i Olibu, na ostalim naseljenim otocima  - Molatu, Istu, Premudi i Ravi školske zgrade već su godinama prazne.

U ponedjeljak će oživjeti školska dvorišta, hodnici, sportska igrališta. Na zadarskim otocima, uobičajeno – poražavajuća slika. Na 7 otoka koji administrativno pripadaju gradu Zadru u školske klupe sjest će 17 učenika i to samo na Ižu, Silbi i Olibu, na ostalim naseljenim otocima  - Molatu, Istu, Premudi i Ravi školske zgrade već su godinama prazne. 

A kad vremenski uvjeti to ne budu dozvoljavali, prebacujemo se na e-nastavu navodi Barić te dodaje kako je u tom smislu dobrodošla nova oprema : Nedavno smo instalirali novu pametnu ploču na Olib, bilo bi korisno nešto tako napraviti na Silbi i Veom Ižu - napominje Barić za Radio Zadar.

U uvjetima demografske devastacije raduje činjenica da na spomenutim otocima ove godine ima predškolaca što znači da su za iduću školsku godinu zajamčena barem dva prvašića- bit će to na Silbi i u Velom Ižu, kaže ravnatelj Osnovne škole Zadarski otoci Davor Barić.


Reci što misliš!