Događaji

ima li kraja

Vrijeme je za izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća

Vrijeme je za izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća
Dino Stanin/PIXSELL

Gradsko vijeće grada Zadra održalo je sjednicu koja je trajala manje od dvadeset minuta. Vijećnici su skinuli s dnevnog reda točku o V. izmjenama i dopunama Prostornog plana, koju je predložio SDP-ov Daniel Radeta, kao i ostale točke koje se tiču gradskog proračuna.

Prijedlog Daniela Radete (SDP) da se po žurnom postupku u dnevni red uvrsti točka o V. izmjenama i dopunama Prostornog plana Grada Zadra, bio je odbačen.

Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša smatra da je ta točka, iako odbijena, izvrsna prijetnja izvršnoj vlasti, a vijećnicima bi trebalo biti stalo da ovaj saziv završi svoj mandat, jer je ovo prvi put u trideset godina da HDZ nema većinu u Vijeću.

Na prijedlog Enija Meštrovića, kojemu je jučer putem javnog priopćenja zadarski gradonačelnik obećao ispuniti dio zahtjeva, skinuta je točka o proračunu.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić je zaključio sjednicu i za danas u 16,00 sati zakazao izvanrednu sjednicu na kojoj će se raspravljati o proračunu grada.

Očekuje se da će na izvanrednoj sjednici biti rasprava o proračunu grada za narednu godinu, a vijećnici će imati priliku iznijeti svoje prijedloge i amandmane.


Reci što misliš!