Događaji

21. rujna

Europski Kup u daljinskom plivanju 2024: Ražanac domaćin posljednjeg kola na 10 km

Europski Kup u daljinskom plivanju 2024: Ražanac domaćin posljednjeg kola na 10 km
Turistička zajednica općine Ražanac/Facebook

Ražanac će 21. rujna 2024. godine biti domaćin posljednjeg kola Europskog kupa u daljinskom plivanju, koji se održava pod okriljem European Aquatics.

Utrka na 10 kilometara privući će vrhunske europske plivače i plivačice, koji će se natjecati u ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji, a sve pod organizacijom Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, Općine Ražanac i Turističke zajednice Općine Ražanac.

Ova utrka predstavlja jedno od najvažnijih natjecanja u kalendaru daljinskog plivanja, a Ražanac je izabran kao domaćin zbog svog idealnog položaja na Jadranu i prekrasnog prirodnog okruženja koje nudi izvrsne uvjete za natjecanje. Organizatori ističu da je utrka sufinancirana od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, uz podršku mnogih sponzora, što dodatno potvrđuje važnost ovog događaja.

Atraktivna Lokacija za Sportski Turizam

Održavanje Europskog kupa u Ražancu također ima značajan promotivni potencijal za ovaj mali, ali slikovit dalmatinski gradić. Očekuje se da će utrka privući veliki broj posjetitelja i ljubitelja sporta iz Hrvatske i šire regije, čime će se dodatno promovirati Ražanac kao atraktivna destinacija za sportski turizam. Utrka će se održati u prirodno čistom i slikovitom okruženju, a svi posjetitelji moći će uživati u zadivljujućim pogledima na Jadransko more.

Uzbuđenje i Natjecateljski Duh

Ovo natjecanje pruža priliku ljubiteljima sporta da izbliza svjedoče vrhunskim sportskim rezultatima i dožive uzbuđenje daljinskog plivanja na međunarodnoj razini. Najbolji europski plivači i plivačice natjecat će se za bodove i prestiž u okviru Europskog kupa, dok će Ražanac biti u središtu pažnje sportskog svijeta.

Organizatori očekuju da će utrka privući veliki broj posjetitelja i ljubitelja sporta, a za one koji žele saznati više o samom događaju, najavljeno je da će uskoro biti dostupne dodatne informacije.

Poziv Svima da Budu Dio Spektakla

Svi zainteresirani su pozvani da dođu u Ražanac i budu dio ovog nezaboravnog sportskog spektakla. Organizatori obećavaju vrhunski sportski doživljaj, bogat popratni program i mnoštvo aktivnosti koje će zadovoljiti sve posjetitelje, bilo da su ljubitelji sporta ili samo žele uživati u prekrasnom prirodnom okruženju.

Dođite u Ražanac 21. rujna i postanite dio ovog jedinstvenog događaja koji će pokazati najbolje od europskog daljinskog plivanja! Pratite nas za više informacija i najnovije vijesti o utrci.


Reci što misliš!