Događaji

#info

Burafest još jednom osvježio kraj kolovoza

Burafest još jednom osvježio kraj kolovoza

Pokrovitelji su bili Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag. Na festivalu su se aktivirale različite dobne skupine, a ujedno i veze lokalne zajednice i profesionalnih umjetnika s ciljem decentralizacije kulture i zadovoljavanje potreba otočne zajednice.

Ovogodišnje izdanje Burafesta okupilo je mlade umjetnike iz različitih polja suvremene umjetnosti i lokalne umjetnike.

U programu Burafesta bila je predstava Nježni sport Dječjeg kazališta Dubrava, dvije radionice za izradu slikovnice i osmišljavanje ljetne avanture u gradu Pagu, radionica Pričam ti priču uz šum mora dramaturginje i spisateljice Sunčice Sodar, radionica Svemirski zvukopis Marina Živkovića.

Uz to održana je radionica za mlade i odrasle Boje moga ljeta koju je vodila Katarina Kralj. Održana je i radionica OsnaŽENE pod vodstvom plesačice Vedrane Maržić. Drugi Burafest bio je i u znaku glazbe koja je jedan od trajnih programskih fokusa festivala.

Održan je nastup Luke Dobrijevića Lukenijev muzički vremeplov i vinil party, kombiniran sa nastupom Dua Eleganca u kojem su Davor Maržić i Marin Živković, na saksofonima zabavljali goste. Održan je i koncert grupe More dva do tri koji je objavio svoj prvi studijski album inspiriran morem i ljetnim krajolicima.

U sastavu su bračni par Katarina Kralj Kreković, vokalistica i Gordan Kreković, klavir i Zvonimir Višić na bubnjevima. Na zatvaranju Burafestu je održan koncert kvarteta Soft Deli koji predvodi Pažanka, vokalistica Ivana Dobrijević, a prate je Luka Norac na saksofonu, Mislav Peović na kontrabasu i Antun Milinković na klaviru.


Reci što misliš!