Događaji

5. rujna

Započnite jesen s 57. Iločkom berbom grožđa: Vino, zabava i kultura u srcu Iloka!

Započnite jesen s 57. Iločkom berbom grožđa: Vino, zabava i kultura u srcu Iloka!

U četvrtak, 5. rujna, Ilok će postati središte vinske zabave i kulturnih događanja u sklopu 57. Iločke berbe grožđa, koja traje sve do nedjelje, 8. rujna. Ova tradicionalna manifestacija vraća se u srce starog grada, podno obnovljenih zidina, što posjetiteljima omogućuje i razgledavanje ovog povijesnog područja.

Povijest i Tradicija
Iločka berba grožđa ima svoje korijene u srijemsko-slavonskom običaju okupljanja pučana na početku berbe, koji se odvija u vinogradima i služi kao prilika za slavlje i druženje. Danas je ova manifestacija etno-vinsko-turističkog karaktera, koja se proteže kroz nekoliko dana i privlači sve više gostiju s različitim programima i sadržajima.

Program Manifestacije
Prvi dan manifestacije, u četvrtak, 5. rujna, počinje proslavom rođendana Radio Iloka s početkom u 21 sat. Uz nagradne igre i zagrijavanje, u 22 sata na pozornicu dolazi zabavni Vojko V, a nakon njega DJ Vixa osigurava vrhunsku zabavu do ranih jutarnjih sati.

Petak, 6. rujna, nudi svečani program u 20 sati, a nakon njega slijedi spektakularni vatromet. U 22 sata nastupa poznata Maja Šuput, a zabava se nastavlja uz Grupu Royal.

U subotu, 7. rujna, na pozornici će se predstaviti Neno Belan & Fiumens u 21 sat, a nakon njih slijedi koncert TS Sanjalice.

Posljednji dan, nedjelja, 8. rujna, rezerviran je za Dječju berbu grožđa. Nakon svete mise, u staroj jezgri slijedi prigodan program za djecu, koji završava koncertnim nastupom Minee.

Besplatni Sadržaji i Tradicionalne Delicije
Svi zabavni i kulturni sadržaji

su za posjetitelje potpuno besplatni. Uz bogat program, posjetitelji će imati priliku uživati u tradicionalnim delicijama u lokalnim ugostiteljskim objektima, posjetiti vinski i poljoprivredni sajam, obići vinske podrume te kušati vrhunska vina.

Organizatori i Pokrovitelji
Manifestaciju organiziraju Grad Ilok, Turistička zajednica Grada Iloka i Radio Ilok. Pokrovitelji su Ministarstvo turizma i sporta, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska turistička zajednica. Sponzori manifestacije uključuju Finu i Iločki podrume koji su sponzori vinskog sajma.

Pozivamo sve ljubitelje vina, kulture i zabave da se pridruže ovoj izvanrednoj manifestaciji i dožive čari Iločke berbe grožđa. Neka vam Ilok bude destinacija za nezaboravan vikend!


Reci što misliš!