Događaji

#pročitajte

Lika postala svjetsko središte hodanja na 6. Hrvatskom festivalu hodanja

Lika postala svjetsko središte hodanja na 6. Hrvatskom festivalu hodanja

Ovog vikenda Lika je ugostila šesti Hrvatski festival hodanja, događaj koji je okupio više od 1500 hodača iz cijelog svijeta. Festival, organiziran od strane Hrvatskog saveza hodanja, Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika Travel d.o.o., ponovno je pokazao da Lika može biti idealna destinacija za one koji žele spojiti rekreaciju s prirodnim ljepotama.

Dvodnevni festival započeo je 31. kolovoza u Otočcu, a nastavio se 1. rujna u Gospiću, nudeći sudionicima mogućnost uživanja u predivnom krajoliku kroz tri ponuđene staze (10+, 20+ i 30+ kilometara). Uz podršku organizatora, sudionicima su osigurani službene majice, gastronomska ponuda, voda, glazba i prijevoz.

Posebna atrakcija festivala bio je "Nikola Tesla", kojeg je utjelovio Boris Šušnjar, licencirani turistički vodič, koji je svojim prisustvom zabavio i dodatno motivirao sudionike. Sudionici su pristigli iz 22 različite zemlje, što je dodatno obogatilo događaj i pokazalo da Lika postaje sve prepoznatljivija destinacija za ljubitelje hodanja diljem svijeta.

Ovaj festival nije bio samo prilika za hodanje, već i za upoznavanje s kulturnom i prirodnom baštinom Like te promicanje zdravog načina života. Mnogi sudionici odlučili su produžiti boravak kako bi dodatno istražili ljepote ovog kraja.

Sudeći prema ovogodišnjem uspjehu, Hrvatski festival hodanja nastavlja svoj rast, a već sada se radujemo sljedećem izdanju.


Reci što misliš!