Događaji

2. rujna

Early Voices u Podrumima Dioklecijanove palače: Besplatan koncert vrhunskih vokalista

Early Voices u Podrumima Dioklecijanove palače: Besplatan koncert vrhunskih vokalista
Kristianne Marøy

U ponedjeljak, 2. rujna 2024., s početkom u 20:00 sati, u Podrumima Dioklecijanove palače održat će se koncert ansambla Early Voices. Ulaz na koncert je slobodan za sve ljubitelje glazbe.

Early Voices je profesionalni vokalni kvintet specijaliziran za izvedbu renesansne i barokne glazbe, kao i norveške narodne glazbe nordijskog zvuka. Ansambl čini pet iskusnih solista s bogatim iskustvom u zborskom pjevanju, surađujući s poznatim institucijama poput Zbora norveških solista, Vocal Art-a, Kilden Vokalensemble-a, Det norske damekor-a i Trondheim Vokalensemble-a. Njihovi koncerti i turneje u Norveškoj postigli su veliki uspjeh uz podršku Arts Council Norway, Furestiftelsen, FFUK i Općine Oslo.

Koncert je dio festivala "Ljetne čari klasične glazbe", dugogodišnje kulturne manifestacije koja je prerasla u jedan od važnijih događaja u Splitu. Festival se odvija u suradnji Glazbene mladeži Split i Turističke zajednice grada Splita, uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za uživanje u vrhunskoj glazbenoj izvedbi u povijesnom ambijentu Dioklecijanovih podruma!


Reci što misliš!