Događaji

vremenska prognoza

I u nedjelju suho, sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće

I u nedjelju suho, sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće
Bojan Bogdanić

Vrućina, gdjekad i rekordna za doba godine, ne posustaje ni u prvim danima rujna, tijekom kojih će većinom sunčano vrijeme tek lokalno remetiti pljuskovi i grmljavina.

I nedjelja će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti sunčana, u popodnevnim satima s umjerenim razvojem oblaka. Uz uglavnom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni vjetar, najviša temperatura bit će između 33 i 35 °C.

U središnjoj Hrvatskoj najviše dnevne vrijednosti od 32 do 34 °C, uz obilje sunčanog vremena. Poslijepodne ponegdje umjerena naoblaka i mala vjerojatnost za pokoji kratkotrajni pljusak.

U drugom dijelu dana lokalnog pljuska može biti u unutrašnjosti Istre i u Gorskom kotaru. Puhat će na sjevernom Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, danju jugozapadnjak i zapadnjak te sjeverozapadnjak, uz uglavnom malo valovito more. Najviša temperatura zraka u Lici i Gorskom kotaru od 29 do 32 °C, a na sjevernom Jadranu između 32 i 36 °C. 

Podjednako vruće i pretežno sunčanom srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Popodne nije isključen lokalno jači razvoj oblaka uz mogućnost za pljusak s grmljavinom, ponajprije u Zagori. Nakon jutarnje slabe, mjestimice umjerene bure, danju će puhati jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

I na jugu Hrvatske ujutro bura, od sredine dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na otvorenom moru mjestimice moguće i jak. Prevladavat će sunčano s najvišom temperaturom zraka od 32 do 35 °C.


Reci što misliš!