Događaji

#info

NOVI POČETAK, ISTI PROBLEMI Roditelji ogorčeni: "Sedam dana prije početka vrtića, obaviješteni o ukidanju vrtićke skupine". Oglasili se iz vrtića

NOVI POČETAK, ISTI PROBLEMI Roditelji ogorčeni:

Vrtićka godina je pred vratima, ali doslovno. U ponedjeljak, 2. rujna dječji vrtići otvaraju svoja vrata brojnim mališanima koji će dane u svojim skupinama provoditi u igri sa svojim prijateljima, crtati, pjevati, plesati, učiti, a sve uz brigu i nadzor svojih odgajateljica ili kako ih djeca, ali i mi roditelji često zovemo – teta.

Suluda situacija?

No neki roditelji pred sam početak nove vrtićke godine našli su se u neobranom grožđu jer je u vrtiću koji pohađaju njihova djeca došlo do ukidanja skupine.
Na naš redakcijski mail info@dalmacijadanas.hr javio nam se jedan roditelj koji kazuje kako ima „suludu situaciju s vrtićem“.

„Imam jednu suludu situaciju s Dječjim vrtićem Čarobni pianino u Solinu.
Naime danas, 23. kolovoza, sedam dana prije početka nove akademske godine smo obaviješteni o ukidanju vrtićke skupine te da moramo na listu čekanja za drugu skupinu ili naći drugi vrtić. Ovo je mom djetetu trebala biti završena predškolska vrtićka godina koja bi morala biti obavezna i sada sedam dana prije početka iste ona je ostala bez svog mjesta u vrtiću“, napisao je.

Odmah smo upitali DV Čarobni pianino u čemu je stvar, a oni su nam u vrlo brzom pismenom odgovoru objasnili što se zapravo dogodilo i da su svoj djeci odnosno roditeljima ponudili dva rješenja.

Oglasili se iz vrtića

“Roditelji su 23. kolovoza obaviješteni da se ukida skupina u objektu Solin te im je ponuđen isti program u drugom objektu DV Čarobni pianino ili lista čekanja za drugi program u objektu Solin.
Neistinite su tvrdnje roditelja da im je ponuđena samo mogućnost liste čekanja za objekt Solin”, kazali su nam iz DV Čarobni pianino.

Zanimalo nas je i kako se dogodilo da se nekoliko dana prije početka nove vrtićke godine ukinula jedna skupina.


Reci što misliš!