Događaji

žuto upozorenje

Srijeda uglavnom suha, sunčana i vruća

Srijeda uglavnom suha, sunčana i vruća
Šime Zelić/PIXSELL

U Dalmaciji također oko 33 °C i žuto upozorenje za toplinski val koji može utjecati na zdravlje, a noću se duž obale temperatura neće spustiti ispod 23 °C.

U srijedu u istočnoj Hrvatskoj vrijeme bez veće promjene. Prijepodne sunčanije, a potom jači razvoj oblaka i mogućnost za poneki lokalni pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni, a temperatura ujutro malo niža nego u utorak, poslijepodne viša - najviša oko 32 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano. Ujutro lokalno moguća kratkotrajna magla, a poslijepodne mala vjerojatnost za lokalni pljusak. Ujutro svježije, najniža temperatura od 17 do 20 °C, popodne vruće.

U Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Istre djelomice sunčano i ne posve stabilno, a na sjevernom Jadranu većinom sunčano. Po kotlinama Like i uz rijeke ujutro mjestimice može biti magle. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na moru ujutro umjerena bura, podno Velebita moguće jača, a popodne prema otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 26 °C u Gorskome kotaru do 33 °C na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji također oko 33 °C i žuto upozorenje za toplinski val koji može utjecati na zdravlje, a noću se duž obale temperatura neće spustiti ispod 23 °C. Sunčanog vremena će biti osobito prijepodne, a potom u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice jak razvoj oblaka i pljuskovi s grmljavinom koji mogu zahvatiti i obalu. Ujutro slaba i umjerena bura, od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. More malo do umjereno valovito.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske - iako će biti pretežno sunčano, stabilnost se ne može jamčiti, a pljusak može doći iz zaobalja. Noć i jutro vrlo topli, ponegdje s umjerenom burom, a od sredine dana vruće te slab do umjeren maestral uz uglavnom malo valovito more.


Reci što misliš!