Događaji

vremenska prognoza

U četvrtak pretežno sunčano, na Jadranu i vruće, bura

U četvrtak pretežno sunčano, na Jadranu i vruće, bura
Šime Zelić/ PIXSELL

U nastavku tjedna većinom suho, sunčano i danju vruće. Na kopnu ujutro gdjegod kratkotrajna magla, a na Jadranu još u četvrtak lokalno jaka bura s olujnim udarima.

U četvrtak na istoku Hrvatske pretežno sunčano, ujutro ponegdje uz kratkotrajnu maglu. Vjetar većinom slab, a s jutranjih od 16 do 18 °C, temperatura će danju porasti na vrijednosti između 28 i 30 °C.

U središnjoj Hrvatskoj podjednaka temperatura i uglavnom sunčano vrijeme. Samo će mjestimice i povremeno danju biti umjerene naoblake, ujutro lokalno i magle. Vjetar slab, nakratko na sjeveru do umjeren sjeveroistočni.

Na pretežno sunčanom sjevernom Jadranu vjetrovitije, u prvom dijelu dana uz umjerenu do jaku buru, podno Velebita i s olujnim udarima, pa će i more prolazno biti valovito. Bura će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. I u Gorskoj Hrvatskoj puno sunčanog vremena, ali po nekim kotlinama ujutro magla. Najviša temperatura zraka od 24 do 27 °C u gorju te između 30 i 33 °C na obali i otocima.

I u Dalmaciji danju vruće, na obali nakon tople, u nekim gradovima i vrlo tople noći. Sunčanih sati bit će mnogo, ali u unutrašnjosti popodne postoji mala vjeroojatnost za poneki lokalni pljusak.

U noći i ujutro puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura, koja će zatim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

I na jugu Hrvatske nakon u noći većinom umjerene bure okreće na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Bit će sunčano, osobito na otocima i vedro. Jutarnja temperatura zraka od 21 do 25 °C, a popodnevna od 30 do 33 °C.


Reci što misliš!