Događaji

22. kolovoza

"Redateljica Manning Walker otkriva tajne tinejdžerskog života i pristanak kroz svoju inspirativnu priču"

Iva Pejković

Redateljica filma ''Kako se poseksati'', Manning Walker, u jednom je intervjuu izjavila da je ideja za priču došla iz njezinog sjećanja na ljetovanje u tinejdžerskim danima kada je vidjela mladu djevojku koja je pružala oralni seks muškarcu na pozornici tijekom zabave u baru u kojoj se nalazila:


“To je bila početna točka pisanja scenarija. Nakon toga proveli smo iznimno puno vremena istraživajući u Maliji na Kreti. Zbilja smo željeli upasti u stvarni život tinejdžera koji provode praznike u tom rezortu i otkriti što se uistinu tamo događa.

Također smo organizirali i nekoliko radionica tijekom kojih smo razgovarali sa 16-godišnjakinjama i 16-godišnjacima koji su nam opisivali što za njih znači pristanak na seks. Ono što smo čuli u njihovim odgovorima bilo je potpuno ludo”, objašnjava redateljica. Iako je željela snimiti film na jednom mediteranskom otoku, Manning Walker je zbog prisustva tamošnje mafije morala izabrati drugo mjesto odvijanja radnje pa je otišla na Maliju, na otoku Kreti gdje je dobila dodatnih tjedan snimanja i više statista.
Briljantan dugometražni debi Manning Walker, ''Kako se poseksati'', gledamo u četvrtak 22. kolovoza s početkom od 21h.
 


Reci što misliš!