Događaji

nedjelja 25. kolovoza

Pogledajte snimku koncerta posvećenog Tomislavu Ivčiću

Pogledajte snimku koncerta posvećenog Tomislavu Ivčiću
Dino Stanin/PIXSELL

HRT će prikazati skraćenu snimku iznimnog događaja u čast jednog od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja, Zadranina, Tomislava Ivčića. Snimku pogledajte u nedjelju, 25. kolovoza, u 19:30 na Drugom programu HRT-a.

Prošlo je više od 30 godina od njegova prerana odlaska, pa je suradnja Ivčićeve obitelji, njegovih prijatelja, Davora Pekote i klape Niko, Grada Zadra i Zadarske županije, otvorila put velikom projektu – koncertu na zadarskom Forumu ispred crkve sv. Donata.

Spektakularnim koncertom prisjetili smo se Ivčićeva stvaralaštva, koje je donijelo pravu radost svim naraštajima. Ta glazbena ostavština, opus osobito domoljubnih pjesama, ovim koncertoim bio je dar Zadra Hrvatskoj.

Uživajmo u izvedbama naših mnogobrojnih glazbenika koji su njegove pjesme, njemu u čast, obojiti svojim osjećajima.

Tomislav Ivčić rođen 1953. godine u ranoj mladosti postao je jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora. U karijeri koju je krasio bogat glazbeni opus kao i brojni evergreeni napisao je više od 200 pjesama i izdao 23 albuma prodana u više od dva i pol milijuna primjeraka. Među najpoznatijima su Otrov s tvojih usana, Večeras je naša fešta, koja je od objave 1986. postala neslužbena himna Dalmacije i nezaobilazna Kalelarga kojom je opjevao zadarsku glavnu ulicu. Na početku Domovinskog rata skladao je i pjesmu Stop the War in Croatia koja je obišla svijet.

Poginuo je u prometnoj nesreći 4. ožujka 1993. godine u Zagrebu.

Redateljica je Mirena Stijačić, urednica Lejdi Oreb, a producent Robert Flojhar.


Reci što misliš!