Događaji

#AIESEC

Zadarski AIESEC: Platforma za razvoj mladih lidera kroz međunarodna iskustva i lokalne projekte

Zadarski AIESEC: Platforma za razvoj mladih lidera kroz međunarodna iskustva i lokalne projekte

Udruga mladih AIESEC u Zadru lokalni je odbor međunarodne organizacije AIESEC koja okuplja mlade u dobi između 18 i 30 godina. Zadarski lokalni odbor pokrenula je skupina studentica 2022. godine, s željom da svom studentskom gradu ponudi nove i zanimljive sadržaje za mlade.

AIESEC je jedinstven po tome što mladima nudi platformu za razvijanje liderskog potencijala kroz rad u izazovnoj okolini. Izazovna okolina podrazumijeva sudjelovanje u međunarodnim volonterskim programima, stručnim praksama, projektima i konferencijama diljem svijeta te organizaciju projekata u lokalnoj zajednici.

Upravo je razvoj pojedinca kroz kvalitetna iskustva u međukulturalnom okruženju jedna od glavnih značajki AIESEC iskustva.

Zadarski lokalni odbor iza sebe ima iskustvo organizacije i provođenja nekoliko većih lokalnih projekata. Prvi projekt koji su volonteri AIESEC-a u Zadru organizirali je konferencija Business Future in Croatia koja je okupila motivirajuće predavače s ciljem predstavljanja uspješnih poduzetničkih priča mladima (instagram: @bfc_zadar).

Uslijedio je dvodnevni sajam karijera Career day koji je mladim Zadranima omogućio upoznavanje s potencijalnim poslodavcima iz najrazličitijih branši, a u sklopu projekta održane su korisne radionice te panel diskusije (instagram: @career__day).

Posljednji projekt kojim se udruga može pohvaliti jest sudjelovanje u organizaciji Sajma mogućnosti (instagram: @samajmmogucnosti_zadar) koji je na jednom mjestu okupio brojne zadarske neprofitne organizacije te pružio uvid u raznovrsne načine kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Osim što vrijedno rade na projektima, AIESEC volonteri kontinuirano razvijaju brojne vještine kroz volontiranje u jednom od pet funkcionalnih timova: marketing i PR, poslovni razvoj i financije, odlazne prakse, dolazne volonterske prakse te ljudski potencijali (HR). Praktična znanja i vještine koje mladi stječu u svom funkcionalnom timu uvelike im pospješuju konkurentnost na tržištu rada.

Pored poslovnog i osobnog razvoja svakog člana, udruga stavlja naglasak na pozitivno djelovanje u lokalnoj zajednici. Svojim radom, ponašanjem, utjecajem i idejama žele rasplamsati želju za pozitivnom promjenom u svojoj okolini te se na taj način očitovati kao mladi lideri koji vode primjerom.

Konačno, AIESEC podrazumijeva zajedništvo i inkluziju. Zadarski lokalni odbor redovito održava vezu te njeguje prijateljstvo i sa drugim lokalnim odborima u RH, konkretno s AIESEC-om u Osijeku, Zagrebu i Splitu.

Kroz povezivanje i razmjenjivanje iskustava, volonteri iz različitih dijelova države zajedno rade na poboljšanju uvjeta za mlade u vlastitim sredinama.

 

 


Reci što misliš!