Događaji

#preko

Aplauz na otvorenoj sceni za priješku dicu i tovaricu Rudu

Aplauz na otvorenoj sceni za priješku dicu i tovaricu Rudu
TZ općine Preko

Ljubav, povjerenje, rad, kreativnost, kazalište i prijateljstvo obilježili su i ove godine rad ljetne dramske radionice koju već sedam godina u POU Dom na žalu u Preku vodi zadarska glumica Gabrijela Meštrović Maštruko.

Ovoga ljeta radili su na predstavi “Mareta, tamo i nazad”, koju su osmislili supružnici Meštrović Maštruko, o tovarici Rudi, životu na otoku i suživotu domaćih i turista, sve dok jednoga dana bodulsku idilu ne pokvari opaki bogati momak i ukrade tovaricu, miljenicu mjesta…

-Rad s ovom djecom rezultat je sedam godina obostrane ljubavi i povjerenja. Toliko smo se zbližili da me ovi malo stariji više ne zovu teta Gabi nego samo Gabi. Meni je to simpatično, divno! U predstavi glume djeca iz Preka, Zadra, Splita, Zagreba i Rijeke, a zanimljiv je podatak da je na radionici čak četvero djece iz obitelji Konfic iz Zagreba – sestra i tri brata. To je mali fenomen!, govori glumica Gabrijela Meštrović Maštruko te dodaje kako je vrlo važna poruka u priči da nije sve na prodaju i da trebamo čuvati svoj otok i njegovo blago.

Predstava “Mareta, tamo i nazad”, koju su priješka dica izvela 16. kolovoza na Mulu, pokraj špine, bila je najzahtjevniji i najambiciozniji zalogaj za tu malu amatersku skupinu. Sjajni, talentirani, mladi glumci izvode i glazbu u predstavi, a sami su izradili i scenografiju.

Njihova otvorenost, iskrenost i uživanje u svakoj sekundi predstave nekoliko je puta nagrađena spontanim pljeskom na otvorenoj sceni, a na male nespretnosti i nesnalaženja nitko nije negativno reagirao. Dapače!

U predstavi su glumili Minja Mazić, Franka Pavlović, Luce Hordov, Katarina Konfic, Lea Mazić, Elena Mojčeski, Greta Klarin, Tiara Mašina, Mateo Košta, Petar Konfic, Adrijan Mitrović, Nikola Konfic i pridruženi član Filip Konfic.

Za ton i rasvjetu bio je zadužen Luka Košta, a velikom čokoladnom tortom glumce je i ove godine počastila slastičarnica i kafić Čoko Roko iz Preka.


Reci što misliš!