Događaji

voc zadar

Stanje na zadarskim požarištima se stabilizira, još gori kod Pribudića

Stanje na zadarskim požarištima se stabilizira, još gori kod Pribudića
Šime Zelić/ PIXSELL

Dana 16. kolovoza u 15:23 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Rodaljice-Benkovac.

Dana 16. kolovoza u 10:32 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području otoka Paga predio Košljun. Radilo se o požaru trave i niskog raslinja opožarene površine od 0,75 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 17 vatrogasaca s osam vatrogasnih vozila iz JVP Pag, VZŽ Zadarske te DVD-a Kolan, Ražanac, Pag i ''Sv. Martin'' Povljana te jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415.

Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 14:02 sati.

Dana 16. kolovoza u 15:23 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Rodaljice-Benkovac. Radi se o požaru trave i niskog raslinja trenutno neprocijenjene opožarene površine. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 46 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Benkovca, VZŽ Zadarske, IVP Zadar, DVD-a Pakoštane-Vrgada-Vrana, Stankovci, Polača, Lišane Ostrovičke, Pridraga i Sv. Mihovil - Galovac te jedan protupožarni zrakoplov Canadair CL-415 i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor.

Požar je lokaliziran u 19:47 sati, na požarištu dežurstvo JVP Benkovac i DVD Pakoštane.

Dana 16. kolovoza u 15:35 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Pribudića. Radi se o požaru trave, niskog raslinja i makije trenutno neprocijenjene opožarene površine.

Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 46 vatrogasaca s 18 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i Gračac, VZŽ Zadarske, SIVP Posedarje, DVD-a Gračac, Ražanac, Srb, Jasenice, Posedarje i Polača te tri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415. Na požarište oko 19:00 sati u pomoć gasiteljima je stigla izvanredna dislokacija iz Ličko-senjske županije s 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Požar je aktivan, a gašenje s navedenim snagama je u tijeku.


Reci što misliš!