Događaji

#Pašman

Baby boom na Pašmanu: sve snage usmjerene na pomoć roditeljima, učenicima i studentima

Baby boom na Pašmanu: sve snage usmjerene na pomoć roditeljima, učenicima i studentima
Shutterstock/Ilustracija

Prema zadnjem popisu stanovnika u 2021. godini, Općina Pašman ostvarila je rast broja stanovnika od tri posto, a lokalna samouprava je sve svoje snage usmjerila na pomoć roditeljima malodobne djece, učenicima i studentima, piše HRT.

– To mi jako puno znači, pogotovo to što su se prije dvije godine otvorile jaslice jer ne znam gdje bih s djetetom da to nemamo, znači da ne bih mogla najvjerojatnije raditi, govori Marina Baraka Ćosić za HRT. Broj djece u vrtiću iz godine u godinu sve je veći, pa uskoro počinju sa širenjem centralnog objekta.

Ravnateljica vrtića Agata Korenić ističe kako je svake godine evidentan rast broja djece.

– Ovu pedagošku godinu, koja još uvijek traje u ljetnom programu, smo imali 66 upisane djece u jednoj jasličkoj i tri vrtićke skupine. Za sljedeću pedagošku godinu broj djece se malo povećao, svake godine rast djece je evidentan, lagano rastemo tako da ćemo imati 73 djece na početku pedagoške godine, istaknula je ravnateljica Korenić.

Na veliki demografski napredak u općini osvrnuo se i načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić.

– Konstantnim ulaganjem u infrastrukturu, lani smo završili jaslice u Banju, dvije odgojne skupine su u Banju, ovdje je dječji vrtić u Dobropoljani, a na jesen nas očekuje rekonstrukcija tog vrtića, dižemo još jedan kat, kapacitet će biti pet odgojnih skupina. Vrtić radi cijelu godinu, radi ljeti tako da uvjeti za djecu i roditelje su na razini, rekao je načelnik Ćosić.


Reci što misliš!