Događaji

vremenska prognoza

Na Veliku Gospu uglavnom sunčano i vruće

Na Veliku Gospu uglavnom sunčano i vruće
Dino Stanin/PIXSELL

Do subote uglavnom sunčano i vruće, ponegdje uz pljuskove s grmljavinom, pa i nevrijeme, a znatno nestabilnije u manje vruću nedjelju te svježiji ponedjeljak.

U četvrtak u istočnim hrvatskim krajevima pretežno sunčano i vrlo vruće. I dalje će na snazi biti crveno upozorenje na toplinski val. Poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mala je vjerojatnost za lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 21 °C, a najviša dnevna između 37 i 39 °C.

Samo malo niža dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti vruće i vrlo vruće. Tijekom dana većinom sunčano tek ponegdje s umjerenom naoblakom.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskim krajevima uz umjeren i jak razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina, osobito u Gorskom kotaru. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 18 °C, uz obalu između 24 i 26 °C, a najviša dnevna uglavnom od 33 do 36 °C.

U Dalmaciji većinom sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće, u unutrašnjosti uz ponegdje umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni, pri čemu će more biti mirno ili malo valovito. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 23 °C, uz obalu između 24 i 26 °C, a najviša dnevna uglavnom od 33 do 36 °C, u unutrašnjosti i do 38 °C.

Podjednako vruće bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti obilje sunčanog vremena. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.


Reci što misliš!