Događaji

23. kolovoza

Počast za legendarnu skladbu : “Šibenska balada” otvara i zatvara Šansonu

Počast za legendarnu skladbu : “Šibenska balada” otvara i zatvara Šansonu
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Legendarna Šibenska balada postat će zaštitni znak Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku. Djelo Dušana Šarca i Krste Jurasa time je dobilo još jedno priznanje.

- Šansona Šibenik od sada će i počinjati i završavati sa Šibenskom baladom. Matej Meštrović napravio je sjajnu orkestraciju, pa će skladba koju je u originalu izvodila klapa Šibenik sada zasigurno u novom ruhu još jednom oduševiti šibensku i širu televizijsku publike - izjavila je Tommi Mischell, nova umjetnička ravnateljica festivala

Pripreme za Dalmatinsku šansonu u punom su jeku, a najbolja najava im je bio Croatian International Film Festival kojeg radila dobrim dijelom ista ekipa budući da je ravnateljica bila Ella Mische, kći Tommi Mischell. A filmski je festival ne samo obogatio kulturni život Šibenika već gradu napravio i golemu turistočku promociju dovevši dašak Hollywooda, ali i privukavši medije kao što su Los Angeles Times i Variety.

- Imamo u planu i da Šansona Šibenik postane medjunarodni dogadjaj, ali sve u svoje vrijeme. Ove godine ćemo 23. kolovoza početi sa koncertom naše proslavljene glazbene dive Meri Cetinić, a onda će finalna večer novih skladbi biti 24. kolovoza - kazala je Tommi Mischell, dodavši kako se ulaznice za oba dana mogu nabaviti preko sustava Entrio ili u prostorijama festivala u šibenskoj ulici Jurja Barakovića 2A.


Reci što misliš!