Događaji

#planinska utrka

Održana je 23. Međunarodna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna

Održana je 23. Međunarodna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna

U organizaciji Hrvatskog Atletskog kluba Sveti Ante Poličnik te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića održana je 23. Međunarodna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna koja se u Subotu 10. kolovoza trčala u čast Velike Gospe i hrvatskih branitelja.

Po prvi puta u svojoj povijesti utrka je startala ispred crkve svetog Jure i spomenika blaženom Alojziju Stepincu kojim krasi ulaz u crkvu a cilj joj je na 928 metara nadmorske visine na Velikom Rujnu u nacionalnom Marjanskom svetištu gospe od Velikog Rujna.

Na utrci je sudjelovalo pedesetak atletičara iz Hrvatske, Francuske, Italije i Bosne iHercegovine. U muškoj konkurenciji pobijedio je Boris Semenić iz Zagreba. Drugo mjesto osvojio je Martin Rončević iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar a treće Marin Jović iz KCIPT Samobor.

U ženskoj konkurenciji slavila je Sandra Profaca iz Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar drugo mjesto pripalo je Martini Horvat iz AK Svetice Zagreb dok je trećeplasirana bila Vanja Petrović iz AK Alojzije Stepinac Zadar.

Najstariji sudionik utrke bio je sedamdesetsedmogodišnji Ivan Bajić iz Maraton kluba Festina Lente dok je najmlađi sudionik bio trinaestogodišnji Grga Klanac iz AK Forca koji su dobili posebne nagrade organizatora. Medalje i pehare u dvorištu crkve svetog Jure a ispred spomenika blaženog Alojzija Stepinca u Starigradu najboljima su uručili član Organizacijskog odbora Mladen Peša te Višeslav Dokoza, izaslanik Ljube Ćesića Rojsa direktora utrke i počasnog građanina Općine Starigrad.

Prije početka utrke atletičare je blagoslovio svećenik Slavko Kovačević iz župe Šljivošljevci zaželjevši svima dobro trčanje, razvoj tjelesne snage te osnaživanje duha kroz napore. Po njenom završetku tajnik Organizacijskog odbora utrke i predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović je poručio: Ovo je jedna od najstarijih i najtežih planinskih utrka u Hrvatskoj i čestitam svima koji su je istrčali po dosta vrućem vremenu.

Jako smo zadovoljni organizacijom ove vrlo zahtjevne utrke koja od ove godine nosi ime Franjo Kuharić njemu u čast posvećujemo ovu planinsku utrku koja je i dio turističke ponude i kao takva promovira ljepote velebitskog kraja.

Hvala Zadarskoj županiji, Turističkoj zajednici općine Starigrad, Nacionalnom parku Paklenica i Parku prirode Velebit koji su potpomogli organizaciju ovog zahtjevnog sportskog događaja kao i volonterima bez kojih bi ovo bila nemoguća misija.


Reci što misliš!