Događaji

16. kolovoza

Priješka dica u potrazi za tovaricom Rudom, miljenicom mesta!

Priješka dica u potrazi za tovaricom Rudom, miljenicom mesta!

U petak, 16. kolovoza u 20 sati, na Mulu kod špine u središtu Preka, u potragu za tovaricom Rudom krenut će priješka dica.

Njih dvanaestero – Minja Mazić, Franka Pavlović, Luce Hordov, Katarina Konfic, Lea Mazić, Elena Mojčeski, Greta Klarin, Tiara Mašina, Mateo Košta, Petar Konfic, Adrijan Mitrović, Nikola Konfic i pridruženi član Filip Konfic, polaznici dramske radionice zadarske glumice Gabrijele Meštrović Maštruko.

Sedmu godinu zaredom, ova mala, ali uigrana kazališna družina pripremala je na radionici u POU Dom na žalu kazališnu predstavu.

-Ovoga leta činimo predstavu “Mareta, tamo i nazad”, koju smo osmislili moj suprug Igor Maštruko i ja. Događa se na otoku, di vladaju idila, lipi suživot domaćih i fureštov, dok sve jednoga dana ne pokvari opaki bogati momak i ukrade tovaricu Rudu, miljenicu mesta. U potragu za mamom idu tri hrabre male tovarice…. Glazbu i u ovoj predstavi izvode sjajni, talentirani, mladi glumci, a oni su izradili i scenografiju, otkrila je mentorica Gabrijela Meštrović Maštruko.

Istaknula je da je vrlo važna poruka u priči da nije sve na prodaju i da trebamo čuvati svoj otok i njegovo blago.


Reci što misliš!