Događaji

Sinkronizirano u kinima od 22.08

Kao pas i mačka - Pripremite se na francusku komediju godine

Kao pas i mačka - Pripremite se na francusku komediju godine

Francuzi su poznati po svojim stvarno ludim komedijama, a ‘Kao pas i mačka’ tu ludost podiže na novu razinu u filmu koji vam neće dopustiti uhvatiti zraka.

Monica je vlasnica poznate mačke influencerice po imenu Diva. Jack je lopov čiju je posljednju krađu, veliki neprocjenjivi rubin, slučajno progutao pas lutalica Chichi. Nesretnim spletom okolnosti, Monica i Jack se raziđu sa svojim ljubimcima dok lete prema nepoznatom mjestu. Između Montreala i New Yorka počinje ludo putovanje za oboje koji nemaju ništa zajedničko. Ljudi s jedne strane koji su izgubili trag za svojim dragocjenim životinjama i kućni ljubimci s druge strane koji su prepušteni sami sebi… s tim da oni ne znaju da će Brandt, policajac koji im je za petama, učiniti sve da se dočepa rubina.

Luda utrka od Kanade do SAD-a

Francuska komedija Kao pas i mačka (Chien et chat) nepopustljiva je jurnjava ispunjena smijehom koja prati mačku influencericu Divu i naivnog psa Chichija koji pokušavaju prijeći put od Montreala do New Yorka u potrazi za svojim vlasnicima. No, ono što dvoje čupavaca ne zna je da su njihovi vlasnici sišli s aviona koji ih je trebao odvesti u New York i krenuli su za njima, a to čini i nindža-policajac koji mrzi životinje.

Ali zašto nezaustavljivi policajac lovi Divu i Chichija? Jer je Chichi progutao veliki crveni rubin kojeg je njegov vlasnik Jack ukrao, tako da psić sada čitavo vrijeme nosi pelenu kako bi rubin završio u njoj, a ne u nekom grmlju. Na njihovom putu se osim opasnog policajca pronađu mnoge druge poteškoće koje će ih morati natjerati da pomognu jedno drugom mada se ne podnose. Kao pas i mačka u istoj mjeri zabavit će najmlađe gledatelje s animiranim životinjama i gegovima, dok će odrasli pronaći dodatni humor i ironiju u skoro svakoj sceni.

‘Looney Tunes’ na francuski način

Psić Chichi je dobroćudan i naivan, te sve gleda kroz ružičaste naočale. Takvi su uostalom svi psi, a pogotovo labradori poput Chichija koji ne shvaća zašto se Diva tako ponaša. S druge strane, mačka Diva je uistinu ono što njeno ime predstavlja. Glamurozna, lijena, i opsjednuta svojim izgledom koji joj donosi hrpe komplimenata i pratitelja na društvenim mrežama. Komunikacija između ovo dvoje, kao i njihovi postupci donose gomilu smijeha, a dogodovštine u filmu ravne su onima u Looney Tunesu ili Tom & Jerryju. Ali na francuski način.

Pored životinjskih (ali animiranih) junaka, ovdje je i troje glavnih ljudskih likova. Chichijev udomitelj je lopov Jack koji se pravi da je slijep kako bi prošao nezapaženo, Divina vlasnica Monica koja kreće na put s Jackom u potrazi za dvoje krznenih bjegunaca, i super sposobni policajac Brandt koji nesmiljeno lovi Chichija kako bi povratio ukradeni rubin. Sve troje likova glume jedni od trenutno najpoznatijih francuskih komičara, što šašavosti filma daje legitimitet i obećava vrhunske izvedbe u komediji.

Tko glumi u ‘Kao pas i mačka’?

Frank Dubosc, komičar najpoznatiji domaćoj publici po komedijama 10 dana bez mame (10 jours sans maman, 2020.), i Ljubav na kotačima (Tout le monde debout, 2018.) glumi prevaranta Jacka koji udomi Chichija nakon što ovaj proguta rubin. U ulozi Divine vlasnice Monice je Reem Kherici (Colombiana, 2011., Alibi.com 2, 2023.), dok manijakalnog policajca Brandta glumi jedna od najvećih francuskih komičarskih zvijezda današnjice Philippe Lacheau (Badman, 2021., Nicky Larson, 2018.).

U ostalim ulogama su Raphaëlle Fugère-Larocque, Oscar Desgagnés, Shawn Baichoo, Steve Barry, Jean-Philippe Côté, i Martin Dansky.

Film je režirala francuska komičarka Reem Kherici koja ujedno glumi Monicu, jednu od glavnih uloga. Scenarij je napisala s kolegom scenaristom Tristanom Schulmannom koji iza sebe ima hitove koji su osvajali top liste u francuskim kinima poput avanturističke komedije Jack Mimoun i tajne Val Verdea (Jack Mimoun & les secrets de Val Verde, 2022.) te nogometne horor komedije Zgoditak mrtvih (Goal of the Dead, 2014.).

Mada je najpoznatija kao glumica i članica francuskih komičarskih trupa, Reem Kherici iza sebe ima već uspješne filmove koje je režirala i za koje je pisala scenarij, kao što su komedije Pariz ili ništa (Paris à tout prix, 2013.), i Dan D (Jour J, 2017.). Dan D je bio posebno velik uspjeh te je snimljen i španjolski remake istog nazvan Dok nas vjenčanje ne rastavi (Hasta que la boda nos separe, 2020.).


Reci što misliš!