Događaji

#dobre vijesti

Podizanje plaća djelatnicima komunalnih tvrtki Općine Preko za 30 posto

Podizanje plaća djelatnicima komunalnih tvrtki Općine Preko za 30 posto
Nikola Čutuk/Pixsell

S obzirom na inflaciju i sve veću skupoću, kao i nedostatak radne snage te općenito stanje na tržištu, Općina Preko odlučila se na podizanje plaća djelatnicima komunalnih tvrtki te usklađenje plaća vatrogasaca s novim koeficijentima.

Prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, ovo je već drugo podizanje plaća u posljednje dvije godine prilikom kojega su povećane plaće djelatnicama dječjih vrtića te usklađene plaće djelatnicima u općinskoj upravi sukladno kolektivnom ugovoru.

-Ovo je logičan potez s obzirom na općenitu ekonomsku situaciju i stanje, ne samo u državi, nego i u svijetu. Tržište se mijenja, cijene rastu, standard se diže te su ove mjere nužne kako bismo djelatnicima omogućili što bolju plaću i što bolje uvjete rada, a njihovim obiteljima što normalniji život i sigurniju egzistenciju, dodao je Brižić.

I na brojne druge načine, ističe, pokušava se našim stanovnicima olakšati financijska situacija pa su tako povećane studentske stipendije, povećano je subvencioniranje školskih knjiga te rata stambenih kredita za mlade, podignute su naknade i božićnice za umirovljenike, ali i smanjene cijene dječjeg vrtića.

-Na sve raspoložive načine pokušavamo stvarati bolje uvjete života za naše stanovnike, pa tako i ovim mjerama nastojimo povećati ekonomski standard ljudi koji žive i rade na otoku kako bismo doprinijeli što boljoj kvaliteti života otočana te utjecali na sprečavanje depopulacije i opstanak našeg otoka, poručio je općinski načelnik Jure Brižić.


Reci što misliš!