Događaji

#mirni prosvjed

Prosvjednici: Bude li trebalo za Unu ćemo prosvjedovati i u Zagrebu

Prosvjednici: Bude li trebalo za Unu ćemo prosvjedovati i u Zagrebu
pixabay.com

Nakon što je Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv osobe koja je izdala lokacijsku dozvolu za gradnju privatne hidroelektrane na izvoru rijeke Une, i to zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti, građani nastavljaju svoju borbu.

Danas su se okupili ispred sjedišta Zadarske županije kako bi još jednom upozorili na činjenicu da su građevinski strojevi još uvijek na izvoru rijeke, te da se već mjesec dana čeka na još jedna inspekcijski nalaz.

Prije najavljenog prosvjeda primio ih je župan Božidar Longin sa suradnicima. Kako je protekao sastanak rekla nam je mještanka Donje Suvaje Božica Keča.

- U biti nismo doznali ništa konkretno. Iako je i njihova delegacija bila brojna nisu nam mogli dati nijedno konkretno obećanje, osim da će oni sada kontaktirati ministarstva i premijera i malo više se, da kažem, založiti za naš slučaj.

Mi smo odlučili da ćemo se i dalje okupljati na rijeci Uni, međutim ukoliko nakon ovog mirnog prosvjeda ispred Zadarske županije ne dobijemo baš nikakve rezultate nije isključeno da sljedeći prosvjed bude u Zagrebu, rekla je Keča


Reci što misliš!