Događaji

dojmovi iz zemunika

Ravnokotarski stol - prava prilika za jedinstveni gastro doživljaj!

Ravnokotarski stol - prava prilika za jedinstveni gastro doživljaj!

Bila je ova manifestacija prilika za predstavljanje lokalnih proizvođača, za promociju njihovog rada i njihovih proizvoda

U subotu 10.08.2024. u organizaciji Općine Zemunik Donji i Turističke zajednice Ravni kotari u Zemuniku Donjem pred mnoštvom domaćih i stranih gostiju održan je drugi po redu “RAVNOKOTARSKI GASTRO STOL”.

Bila je ova manifestacija prilika za predstavljanje lokalnih proizvođača, za promociju njihovog rada i njihovih proizvoda kao i za prodaju istih.  Posjetitelji su imali priliku degustirati i kupiti autentične lokalne proizvode direktno od proizvođača. Brojni posjetitelji također su iskoristili ovu priliku kako bi okusili tradicionalnu hranu te  doživjeli autentičnu kulturu ovoga područja.

“RAVNOKOTARSKI GASTRO STOL” pružio je priliku velikom broju posjetitelja ponijeti kući kako jedinstvene suvenire tako i jedinstvene doživljaje.

Na “Ravnokotarskom gastro stolu” predstavilo se mnoštvo izlagača, a na štandovima su se mogli pronaći raznovrsni proizvodi kao što su domaći sirevi, med, džemovi, rakije, vina, suhomesnati proizvodi, suveniri te razni drugi proizvodi vezani uz lokalnu kulturu i tradiciju.

Uz sajam ravnokotarskih proizvoda, tijekom večeri održavao se bogat kulturno zabavni program, tako se u Zemuniku Donjem moglo pronaći za svakoga ponešto od radionica za djecu i roditelje; crtanje, slikanje, izrada ukrasa , face painting, na gastro stolu za posjetitelje se pripremala janjetina s bižima, divljač na ravnokotarski, domaći pršut i vino, fritule, kroštule.

Tijekom večeri posjetitelje su zabavljali Bepo Matešić i klapa Kantaduri, KUD Sv. Kata Zemunik, glazbeni sastav Šarmeri, a za kraj večeri koncert je održao Duško Lokin te se zabava nastavila do ranih jutarnjih sati.


Reci što misliš!