Događaji

#dani općine

Svečano obilježen dan općine Stankovci

Svečano obilježen dan općine Stankovci

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Stankovci. Uz općinsko vodstvo i vijećnike, svečanost su uveličali brojni uzvanici, među kojima su bili izaslanik premijera Zvonimir Savić, zamjenik župana Šime Vicković, izaslanica predsjednika Sabora RH Nikolina Baradić, saborski zastupnici Frane Tokić i Zvonimir Troskot te brojni drugi gosti.

Uručena su i godišnja općinska priznanja koja su zaslužili: Ana Orlović za promicanje lokalne tradicije i kulture kroz dugogodišnje ravnanje KUD-om Vinac, Ivan Dubravica za postignut izniman uspjeh na državnoj maturi, ravnateljica OŠ Petar Zoranić u Stankovcima Božena Delić – Žepina za predani rad, Ivano Morić za ostvaren uspjeh na natjecanju mladih tehničara, Gracijela Bubica za iznimne sportske uspjehe te Glazbeno društvo Stankovci za gotovo stoljetno djelovanje.

Zadarska županija pruža aktivnu potporu Općini Stankovci u svim nastojanjima da osmisli i provede kvalitetne razvojne projekte. Pomogli smo, tako, izradu projektne dokumentacije za poslovni inkubator, a naš ŽUC uspješno skrbi o ovdašnjim prometnicama. Kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti prijavit ćemo izgradnju školske sportske dvorane i dogradnju dijela školske zgrade OŠ Petra Zoranića u Stankovcima.

Dobivena je suglasnost Ministarstva za školu i dvoranu, a u tijeku je priprema nabave za ugovaranje glavnog i izvedbenog projekta i troškovnika. Suradnja na svim razinama je važna jer samo tako možemo ostvariti ravnomjeran razvoj svih dijelova naše lijepe županije - poručio je tom prigodom zamjenik Vicković.

 


Reci što misliš!