Događaji

Najbolje hrvatske klape

Tradicija veličanstvenih klapskih koncerata na Stradunu još jednom oduševila publiku

Tradicija veličanstvenih klapskih koncerata na Stradunu još jednom oduševila publiku

Manifestacija "Klape na Stradunu" ponovno je okupila neke od najboljih klapa Hrvatske na jednoj od najljepših pozornica na svijetu - publika je uživala

Tomislav Bralić i klape Intrade, Šufit, Kampanel i Ragusa nastupile su jučer na punom Stradunu i nastavile tradiciju sjajnih koncerata klapske glazbe koji pod nazivom "Klape na Stradunu" od 2012. pretvaraju Dubrovnik u točku susreta zaljubljenika u klapsku glazbu. Osim izvedbi klapskih pjesama, publika je uživala i u nastupu posebnog glazbenog gosta večeri - Petra Šegedina Pjera.

Večer sjajne atmosfere
Večer, koja je oduševila domaće stanovnike i brojne turiste, otvorila je klapa Kampanel. Hitovi poput "Aj ća, volin te", "Anđele moj" i "Nitko se ne smije kao ti" te šarm ove klape postavili su ton za ostatak koncerta. Atmosfera je cijelu večer bila izvrsna. Uz čaroban ambijent, ona je tajna zašto ovu manifestaciju vole i publika i klapski izvođači.

Dubrovačka klapa Ragusa donijela je dašak dubrovačke glazbene tradicije. Njihove izvedbe "Skalini od Buže" i "In vino veritas" nagrađene su glasnim pljeskom.
 
Ovogodišnji glazbeni gost oduševio publiku
Manifestacija "Klape na Stradunu" poznata je po tome što publiku iznenadi i posebnim glazbenim gostima. Ove godine to je bio Petar Šegedin Pjero koji je oduševio publiku. Šarmantni Korčulanin bio je jedan od finalista glazbene emisije 'Superstar', a njegova karijera otada ide samo uzlaznim tokom. Otpjevao je svoje "Da me malo srića stigne" i "Vidi kakve iman oči" te obrade hitova velikana Vinka Coce.
Svaki stih publika je pjevala s klapama
Klapa Šufit zagrijala je srca svih prisutnih pjesmama "Zvona moga grada" i "Jubin te", a s posebnom emocijom publika je s njima otpjevala "Ne diraj moju ljubav", mnogima najdražu pjesmu ove splitske klape.

Večer je kulminirala nastupom Tomislava Bralića i klape Intrade. Nakon što su prošle godine prvi puta nastupili u sklopu ove manifestacije, zadarska se klapa uvjerila da su ovi koncerti po ambijentu i atmosferi uistinu posebni te čim su sišli s pozornice znali su da moraju doći opet. Kao i publika, uživali su i ove godine.

Tomislav Bralić je pjesmu "Croatio, iz duše te ljubim" posvetio hrvatskim sportašima, uz posebnu podršku vaterpolskoj reprezentaciji na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ova večer prepuna glazbe i emocija još je jednom dokazala zašto "Klape na Stradunu" zauzimaju posebno mjesto u srcima Dubrovčana i svih ljubitelja klapske pjesme. 
 


Reci što misliš!