Događaji

vremenska prognoza

Subota sunčana i vruća, uz buru pa maestral

Subota sunčana i vruća, uz buru pa maestral
Iva Pejković

Počelo je razdoblje stabilnog, pretežno sunčanog i vrućeg vremena koje će trajati barem do sredine kolovoza.

Subota će na istoku Hrvatske proteći sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom dnevnog razvoja. Vjetar slab, samo u Podunavlju do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura će s jutarnjih 17 do 19 °C, porasti na 32 do 34 °C.

Nakon mirnog i vedrog jutra temperature od 16 do 19 °C, tijekom kojeg može biti i kratkotrajne magle, u središnjoj Hrvatskoj će dnevnim zagrijavanjem nastajati oblaci lijepog vremena, a temperatura porasti na 31 do 34 °C.

U Gorskoj Hrvatskoj jutarnja svježina i danju podnošljivija vrućina, uz 30 do 32 °C. Na sjevernom Jadranu danju od 33 do 36 °C, uz najviši stupanj upozorenja na toplinski val, koji će biti na snazi dijelom i zbog tople noći, od 22 do 26 °C. Njoj će pod Velebitom pridonijeti umjerena do jaka bura, dok će poslijepodne osvježenje duž obale donositi umjeren jugozapadni vjetar.

I u sunčanoj Dalmaciji izmjena jutarnje slabe do umjerene bure i poslijepodnevnog sjeverozapadnog i jugozapadnog vjetra na malo do umjereno valovitom moru. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26 °C, a dnevna će porasti na vrućih 33 do 36 °C.

Na jugu Hrvatske u unutrašnjosti i do 37 °C. Jutro toplo, na obali i vrlo toplo, uz temperaturu od 22 do čak 28 °C, također uz najviši stupanj upozorenja na vrućinu. Nju će u poslijepodnevnim satima podnošljivijom činiti umjeren smorac i sjeverozapadni vjetar koji će zapuhati nakon noćne bure.


Reci što misliš!