Događaji

Održavanje tradicije uz moderne potrebe

Pravila i savjeti za ulazak vozilom u staru gradsku jezgru Paga

Pravila i savjeti za ulazak vozilom u staru gradsku jezgru Paga

Dva dana nakon što su na ulazu u Staru jezgru grada Paga postavljene prometne kamere zabilježeno je preko stotinu pokušaja ulaza raznih vozila, a samo na jednom mjestu, ujutro 8. kolovoza, bilo je preko dvadeset pokušaja ulaska vozila u staru jezgru, što je spriječeno.

U staroj jezgri grada Paga zabranjeno je prometovanje motornim vozilima, osim u slučaju dostave i hitnih službi. Oni koji iz opravdanih razloga trebaju, jednokratno ili višekratno, vozilom ući u staru gradsku jezgru, za to moraju dobiti posebnu dozvolu.

Dozvole za ulazak motornim vozilom u staru jezgru Paga izdaju se u Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinsko pravne poslove Grada Paga koji se nalazi u sjedištu gradske uprave, na adresi Branimirova obala broj 1. Za izdavanje dozvola nadležan je stručni referent za komunalnu naknadu i razrez gradskih poreza, a broj telefona za sve informacije je 023/600-837.

Na temu prometnih kamera gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao: „Već prvih dana nakon postavljanja kamera pokazalo se koliko su one potrebne za uvođenje reda u staru gradsku jezgru kada se radi o onima koji voze tamo gdje je to zabranjeno. Sada imamo punu sliku o broju takvih vozila i imamo mehanizam sprječavanja ulaska, ali i naplaćivanja kazne onima koji ne poštuju zabranu, a nemaju dozvolu za ulazak u staru gradsku jezgru.

Već sada se osjeti da je smanjen broj neopravdanih ulaska vozilom u jezgru Paga, a ubuduće će toga biti sve manje. Za one koji ipak moraju vozilom ući u gradsku jezgru, omogućili smo izdavanje dozvole, ali da bi se dobila dozvola, zahtjev se mora dobro obrazložiti.“

Gradonačelnik Fabijanić je rekao da početna dobra iskustva s prometnim kamerama pokazuju da se s tim projektom treba nastaviti i na drugim područjima. Rekao je da će se kamere postaviti za nadzor lučice Katine i na mjestima za parkiranje vozila. Na taj način će se omogućiti promatranje mogućih nezakonitih radnji u lučici Katine, a lako će se uočavati slučajevi nepropisnog parkiranja.


Reci što misliš!